Wordt overgewicht veroorzaakt door ‘te veel’ of ‘te weinig’ ?

obesiteit volgens de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet

afvallen zonder dieet volgens de Gabriel Methode

Het stereotype beeld is dat overgewicht veroorzaakt wordt door “te veel”, terwijl het in werkelijkheid zo is dat overgewicht vaak veroorzaakt wordt door chronische gebreken, oftewel ‘te weinig’.

Zowel op mentaal, emotioneel als fysiek (voeding) vlak hebben mensen met overgewicht vaak ernstige tekorten. Het lichaam blijft maar vragen om ‘voeding’ om weer gezond te worden en het overgewicht kwijt te kunnen raken. Mensen met overgewicht lossen dit vaak op door nog meer en nog vaker te gaan eten. Hierdoor zijn ze in een continue staat van overvoerd maar ondervoed oftewel ze zijn bezig met vullen i.p.v. voeden. Pas als ze dit principe erkennen en herkennen, kunnen ze gaan werken aan de wederopbouw van hun lichaam en het op de juiste wijze leren te voeden, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Pas dan wordt het lichaam in staat gesteld om af te vallen en voor altijd op gewicht te blijven.

Lees hierover in het boek van Jon Gabriel, de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet. Het boek is verkrijgbaar in de webshop van de Gabriel Methode. Eerst gratis het eerste hoofdstuk lezen? Ga dan naar ons Gratis Voorproefje.

De boeken en voordeelpakketten van de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, zijn ook leuk om kado te doen ! Alles is verkrijgbaar in de webshop op www.degabrielmethode.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.