Winterbanden zeker in deze strenge winter van 2013 blijvend populair

Veenendaal 5 december 2012 – Met het natte en koude weer van deze dagen is de vraag naar winterbanden enorm aan het groeien. Omdat veel mensen de afgelopen jaren hebben mis gegrepen en de recente verplichtingen in enkele landen om in de winter met winterbanden te rijden (bijvoorbeeld Duitsland), zijn online zoekopdrachten naar winterbanden en de online verkoop enorm aan het stijgen. Volgens de google statistieken wordt er in Nederland ruim 15.000 keer per dag gezocht op de term ‘winterbanden’. Zelfs in de warme weken, begin september werden er al flink veel sets verkocht!

Via bepaalde sites kunnen klanten eenvoudig online hun eigen set samenstellen. Na het invoeren van een bandenmaat (voor elk merk auto lease) en de eventuele keuze voor stalen velgen of licht metalen velgen kan men online bestellen en afrekenen. Bestelde sets worden dan centraal gemonteerd en gebalanceerd, waarna ze in elke Bochane vestiging afgehaald of gemonteerd kunnen worden. Daarnaast zorgt Bochane ervoor dat de set schoongemaakt wordt en wordt opgeslagen.

Een actueel voorraadsysteem en bestelsysteem achter de website geeft altijd actueel de exacte mogelijkheden per bandenmaat weer. Klanten kunnen dus altijd op de website zien of iets direct leverbaar is. Mocht de set online niet aanwezig zijn dan zit er een team van medewerkers klaar om de set zelf samen te stellen. “We willen namelijk geen ‘nee’ verkopen” geeft Patrick van der Pijl van winterbandeninactie.nl aan.
“Door het grote netwerk van de Bochane Groep (Renault, Dacia, Hyundai, Fiat en Nissan) met 19 dealerbedrijven, zijn er connecties met nagenoeg alle grote leveranciers (Michelin, Bridgestone, Viking, Continental, Meteor), waardoor we nagenoeg alle maten voor alle merken kunnen en ook willen leveren”.

Dit jaar is de vraag naar winterbanden met bijbehorende stalen velgen nog groter dan in 2011. Waar in het verleden vaak van banden werd gewisseld, wisselen de meeste mensen nu een complete set. De kosten van tweemaal per seizoen de banden omzetten kan je namelijk op deze manier snel terugverdienen.

“Omdat we steeds vaker het verzoek krijgen ook de banden voor onze klanten op te slaan, hebben we besloten zelf een bandenhotel te openen. Past de hele set al in de auto, dan heeft hij thuis ook nog een warm plekje nodig, wat niet iedereen heeft. In ons recent geopende bandenhotel in Ede en Tiel, worden onder de meest optimale omstandigheden winter en zomerbanden opgeslagen. We wassen de complete set bij binnenkomst en geven hem een label voordat we de set in bed leggen. Op deze manier blijven de banden in goede staat voor het volgende seizoen”.

Bron: persbericht.nu

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.