Winnen van grote webwinkels, hoe doe je dat?

Het is voor de kleine en middenkleine webwinkels in ons land soms moeilijk concurreren tegen de grote jongens in een markt. Vooral in een markt met zeer populaire producten is de concurrentie vaak enorm, wat ervoor zorgt dat je als kleine webshop lastig de aandacht kunt trekken. Toch is het niet onmogelijk, hoe pak je dat aan?

 

Het begint allemaal met het in kaart brengen van de concurrentie, zodat je een goed beeld kunt krijgen van wat de andere webwinkels in de markt allemaal doen: Wat doen ze goed? Wat doen ze niet goed? Hoe pakken ze de service aan en hoe wordt dit gecommuniceerd? Is het gemakkelijk om contact op te nemen en op welke manieren dan?

Wanneer je dit op een rijtje zet zal je zien dat er bepaalde punten uitkomen die de grote webshops minder goed oppakken – daar liggen de kansen! Ook voor je eigen webshop is het goed om deze punten te beschrijven, zodat je een goede vergelijking kunt maken.

 

Het platform

Door te kiezen voor de juiste webshop software kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je technisch niet achterloopt. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheden die nodig zijn om een goede webwinkel in te richten, en er zijn de nodige modules beschikbaar om de webshop uit te breiden. Daardoor kun je je gaan richten op andere onderdelen waarop je de concurrentie kunt verslaan.

 

TIP: grote webshops hebben vaak moeite met snel schakelen door de omvang van de organisatie, hierdoor kan bijvoorbeeld contact opnemen moeilijker zijn. Zorg dat je dit als kleine webshop wel optimaal inricht, en klanten zo snel mogelijk informeert. Daar kun je al de eerste slag slaan!

 

Over Webshopbeginnen

Webshopbeginnen behoort met ruim 1500 webwinkels tot de topaanbieders op vlak van webshops. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.