De laatste weetjes over Windows 8 tablets

Sinds enkele weken is Microsoft’s nieuwe besturingssysteem, Windows 8, te downloaden. Windows 8 gooit de boeg totaal om doordat het startmenu nu vervangen is door de ‘Metro’, of later ‘Modern’ interface. Ondanks de vele kritieken vooraf op deze nieuwe interface blijkt de interface bij het grote publiek toch behoorlijk goed in de smaak te vallen. Toch blijven de verkoopcijfers tegenvallen.

Windows 8 en tablets

Ook zijn er afgelopen tijd verschillende Windows 8 tablets aangekondigd, en is hier en daar ook al een tablet met Windows 8 te koop. Sony heeft onder andere een Sony Vaio DUO 11 aangekondigd, een 11 inch tablet met Windows 8, en ook de Koreaanse Samsung is van de partij met de ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro tablets. Beiden 11 inch tablets met een afklikbaar toetsenbord, eigenlijk een hybride tablet dus, omdat je hem ook als gewone laptop kunt gebruiken.

Non-succes dankzij gebrek aan Windows 8 tablets

Misschien heeft Windows 8 haar non-succes wel te danken aan de slechte marketing omtrent de lancering van het nieuwe product. De Volkskrant schreef in haar artikel dat Windows 8 een geweldig OS, maar dat er te weinig echte Windows 8 Tablets zijn, die goed gebruik maken van de mogelijkheden van hét besturingsssyteem bij uitstek gemaakt voor tablets.

Het is wachten op goede tablets

Het is dus nog wachten op de hardwarefabrikanten die aan de slag gaan met het uitbrengen van goede tablets in Europa, en vooral Nederland. Want daar is de meest gevraagde tablet, de Microsoft Surface, voorlopig nog niet te verkrijgen. Terwijl dat Windows 8 juist zo’n goede boost zou kunnen geven!

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.