Werkgevers willen nu redding bouw

Het kabinet moet nu een doorbraak forceren om de bouw- en woningmarkt te redden. VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes doet daartoe een oproep in een vraaggesprek met het Het Financieel Dagblad.

Banken en pensioen

De werkgeversvoorman wil dat het kabinet twee onafhankelijke deskundigen benoemt die banken en pensioenfondsen bij elkaar brengen zodat die ‘substantieel’ gaan beleggen in woninghypotheken. Brancheorganisatie NVB Bouw deed 2 weken geleden ook al een klemmend beroep op de politiek om snel actie te ondernemen om het tij te keren.

Rutte zijn visie

Premier Mark Rutte liet deze week nog weten dat hij niet extra wil investeren in de bouw om die sector tijdens de huidige crisis te ondersteunen. Volgens hem is in het verleden gebleken dat het stimuleren van specifieke sectoren ,,te weinig en te laat effect” heeft, maar wel extra geld kost.

Duidelijkheid over hypotheekrenteaftrek

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei vrijdag voor de ministerraad dat het kabinet veel maatregelen neemt voor de woningmarkt en er zelfs een aparte minister (Stef Blok) voor heeft aangesteld. Volgens Kamp brengen de maatregelen de huurmarkt en de koopmarkt in beweging en is er nu voor jaren duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek. ,,De woningmarkt en de situatie in de bouw is voor ons een grote zorg en daarom geven wij daar als kabinet aandacht aan en is er een speciale minister die zich ermee bezighoudt.”

Hoe nu verder?

Het is niet alleen de kern van de bouwsector die de klappen krijgt. Ook de lokale tegelzetter en badkamer specialist voelen de stagnatie in de bouw. Er worden minder woningen gebouwd en daardoor komen deze vakmensen nu ook in de problemen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Maatschappij, Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.