Werken aan assertiviteit

Assertiviteit is een begrip wat veelal word gebruikt in de psychologie. Het gaat erom dat je relaties kunt aangaan met andere mensen op een assertieve doch absoluut niet Agressieve manier. Als je namelijk assertief reageert kom je op voor je eigen mening, in werk, relaties, scholing en andere situaties.  Iets wat heel belangrijk is om lekker in het leven te kunnen staan en gewoon je eigen ik te kunnen zijn!

Het houd ook in dat je op de juiste plaats en tegen de juiste mensen en op het juiste moment gevoelens en gedachten kunt uiten. Vooral op een manier die voor iedereen maar bovenal voor jezelf, prettig en aanvaardbaar is. Op deze manier zal je leren makkelijker met je eigen ik om te kunnen gaan.

Mocht je je assertiviteit willen vergroten dan doe je er goed aan het gedrag goed te oefenen. Op een niet kwetsende, maar toch tactvolle manier opkomen voor je eigen mening, behoeftes en belangen! Het gaat om het vergroten van de weerbaarheid van mensen die daar een probleem mee hebben.

Mensen die over zich heen laten lopen of niet durven reageren, veelal veroorzaakt doordat ze dat niet geleerd hebben en of een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.