Wenkbrauwen epileren

Voor vrouwen die er graag van top tot teen verzorgt uit willen zien, is de wenkbrauwen een belangrijk onderwerp. Als je je wenkbrauwen epileert wordt de haar met de haarwortel geheel verwijderd. Je kan je wenkbrauwen zelf epileren maar je kunt het ook laten doen door een schoonheidsspecialiste. Daarnaast kunnen wenkbrauwen op verschillende manieren worden gepileerd met een pincet, epileerapparaat, hars, waxen of zelfs met een draadje.

Epileren met pincet
Wenkbrauwen epileren kan je op verschillende manieren doen. Als mensen er voor kiezen om het zelf te doen, wordt er vaak gekozen voor epileren met pincet. Je trekt dan met de pincet de haar er geheel uit. Epileren laat de haartjes zo’n 3 tot 5 weken weg. Na die weken zullen er langzamerhand haartjes terug groeien.

Aan de slag
Als eerst is het belangrijk om de vorm te bepalen, dit kun je eenvoudig met een potlood doen. Doe als eerst de potlood langs je neusvleugel rechtop, daar moet je wenkbrauw beginnen. Daarna doe je de potlood weer vanaf je neusvleugel maar dan langs je iris en als laatste aan de zijkant van je oog. Deze 3 punten bepalen de vorm van je wenkbrauw. Als je de vorm heb bepaald kun je aan de slag. Ga voor een spiegel staan en zorg ervoor dat er voldoende licht aanwezig is. Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen, de ongewenste haartjes en vervolgens aan de onderkant van de wenkbrauw. Je mag nooit haren verwijderen aan de boven kant en als is het gevoelig kun je de huid koelen met een ijsblokje.

Herstellen
Na het epileren zal je huid rondom je wenkbrauw rood zijn, door er een lekkere crème op te doen of een ijsklontje zal de roodheid snel verdwijnen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.