Welke privé leasemaatschappij is de beste?

Het bedrijfsleven, met uitzondering van bedrijven met minder dan 10 werknemers, least momenteel naar schatting 434.390 auto’s. In het gehele bedrijfsleven worden er ruim 546.000 wagens geleast. Vorig jaar telde Nederland volgens de VNA en het RDC Datacentrum 530.000 lease-auto’s. De verwachting van vorig jaar dat het aantal leasewagens zou toenemen, is dus werkelijkheid geworden. Voor dit jaar wordt er echter een stabilisatie verwacht. Dit blijkt uit het onderzoek Fleetmanagement 2002 van Heliview Marketingservice bv.

Meer bedrijven met lease-auto
Medio 2001 waren er nog 397.000 lease-auto’s; medio 2002 is dit aantal toegenomen tot 434.390. De privé lease auto’s zijn er in mindere aantallen, maar nemen ook steeds meer toe doordat mensen steeds minder te besteden krijgen en eerder kleinere uitgaven gaan doen. Een toename dus van een kleine 10%. Dit kan verklaard worden uit het feit dat er meer bedrijven zijn gaan leasen en dat het gemiddeld aantal lease-auto’s per vestiging enigszins is afgenomen.

ICT-sector least minder
In de ICT-sector werden aanzienlijk minder auto’s geleast dan voorheen. Door de minder gunstige economische situatie in die sector worden er per vestiging minder lease-auto’s verstrekt. In enkele sectoren is het totaal aantal lease-auto’s toegenomen; in de zakelijke dienstverlening zijn weinig veranderingen te zien. De iets kleinere vestigingen (20-50 werknemers) hebben meer lease-auto’s dan voorheen, terwijl de vestigingen met 50-100 werknemers iets hebben ingeleverd. Er zijn verder niet veel opvallende wijzigingen opgetreden in de verschillende bedrijfsgroottes.

Redenen waarom men een auto least
De meeste mensen leasen auto’s privé omdat zij af willen zijn van de administratieve rompslomp. Dit wordt genoemd door een kwart van de respondenten. Zo’n 24% wil geld vrijhouden voor andere investeringen en 12% zegt geen geld te hebben om auto’s te kopen. Privé lease is op termijn goedkoper dan het zelf financieren van het wagenpark, is de mening van 19% van de respondenten.

Leasetarief belangrijkste reden voor keuze privé leasemaatschappij
Het belangrijkste argument om voor een bepaalde leasemaatschappij te kiezen, is nog altijd het leasetarief. Dit wordt genoemd door 37% van de respondenten. Opvallend is daarnaast dat er meer aandacht is voor goede ervaringen in het verleden en goede service. Geconcludeerd kan worden dat er steeds meer eisen worden gesteld aan leasemaatschappijen: de kwaliteit en service moeten uitmuntend zijn in combinatie met scherpe leasetarieven.

De respondenten noemen ook de goede reputatie (5%) en het aanbod van verschillende leasemogelijkheden (10%) als keuzecriteria.

Beoordeling privé leasemaatschappijen
De privé leasemaatschappijen zijn ook beoordeeld op 33 aspecten op het gebied van dienstverlening, communicatie en contracten. Unilease komt als beste maatschappij uit de bus, op de voet gevolgd door ING car lease, Interleasing en de Lage Landen. Deze maatschappijen worden met het cijfer 7,6 of meer beoordeeld als het gaat om dienstverlening (onder andere klantvriendelijkheid en deskundigheid) en communicatie. Ook hebben deze maatschappijen de meeste trouwe klanten. Met betrekking tot contracten, offertes en facturatie wordt ING Carlease als beste maatschappij beoordeeld. Bij ING Carlease is ook de beste prijs/kwaliteitsverhouding te vinden.

Bron: Nieuwsbank.nl

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.