Welke klussen vallen onder de btw verlaging?

Tot 1 maart 2014 geldt er voor verbouwingen en renovaties een btw verlaging. Het gaat hierbij om huizen die meer dan twee jaar oud zijn. Deze btw verlaging heeft de regering ingezet om de bouwsector een handje te helpen. Voor iedere klusjesman is dit goed nieuw, want veel klussen worden nu goedkoper, waardoor deze markt weer gestimuleerd wordt. Maar welke klussen vallen nu onder de btw verlaging? Voor wie ongedierte heeft en dit wil laten bestrijden of wie zijn of haar ramen wil laten wassen: helaas, dit valt niet onder de btw verlaging. Toch zijn er veel klussen die er wel onder vallen.

Van badkamer tot schoorsteen

Bent u van plan om uw badkamer, uw keuken of toilet te laten vernieuwen? Dan kunt u optimaal profiteren van de btw verlaging. Een gehele woningrenovatie kost u aanzienlijk minder geld met de nieuwe tijdelijke btw van 6%. De verlaging geldt overigens alleen op werkuren, dus niet op materialen en producten. Niet alleen grote ruimtes zoals een badkamer of keuken, maar ook de aanleg, vernieuwing of onderhoud van een invalidentrap, een boiler, een geiser, zonnepanelen, rolluiken, schoorstenen, gevels of een dakterras kunt u uit laten voeren tegen de ingevoerde btw verlaging. Of wilt u een mooie serre laten bouwen? Dan is dit de kans om dit te doen, de verlaging duurt namelijk een jaar.

Ook groensector krijgt stimulans

Naast bovenstaande klussen, heeft de regering onlangs ook besloten om de aanleg en het onderhoud van tuinen onder de btw verlaging te laten vallen. Zo wordt niet alleen de bouwsector gestimuleerd, maar ook de groensector. Met de verlaging wil de regering de economie weer een handje helpen.

Bron: Klusjesman Expres

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.