Welk automodel wordt het meest gesloopt

Jaarlijks worden er in Nederland vele tienduizenden auto’s naar de sloop naar Van der Ven Auto’s gebracht of gaan aan het eind van hun leven naar Oost-Europa om dat een tweede leven te beginnen. VWE voertuiginformatie en -documentatie maakte onlangs bekend hoeveel auto’s er in 2012 werden gesloopt. Als het om gesloopte auto’s gaat is er eigenlijk geen nieuwe trend de bespeuren. De meeste modellen stonden ook in de afgelopen jaren in dezelfde lijstjes rond meestal de zelfde plaatsen.

Als het om modellen gaat werd de Volkswagen Golf in 2012 het vaakst naar de autosloop gebracht. Dat waren er 13.020. Dat is niet onlogisch, want de Volkswagen Golf is in Nederland ook één van de meest verkochte auto’s. Een andere Volkswagen die in de top tien staat is de Volkswagen Polo. Deze auto werd vorig jaar ruim 7000 naar het autokerkhof gebracht.

Ford staat net als Opel en Peugeot met twee type auto’s in de top tien. De modellen van de Amerikaanse fabrikant werd in totaal een kleine 13.000 keer naar de sloop gebracht. Het ging hierbij om de welbekende Ford Escort en de Ford Fiesta. De Opel Astra kon rekenen op 7358 sloopbeurt, terwijl de Opel Corsa zelfs bijna 10.000 keer naar de autosloperij werd gebracht.

Voor de volledigheid staan de Peugeot 106 (5594), Peugeot 306 (5241), Fiat Punto (5577) en de Renault Clio (5014) ook in de top tien. In de statistieken is niet terug te vinden hoeveel auto’s naar de oosten van Europa zijn gebracht, maar naar schatting gaat het om vele duizenden.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.