Website online zetten: hoe doe je dat?

Heb je net een website gebouwd en wens je deze online te plaatsen? Op dat moment is het essentieel eerst een hosting provider en hosting pakket te kiezen.

Hostingpakket

Als je een nieuwe website online wil plaatsen, moet je eerst een hosting pakket aankopen. Een hostingpakket omvat de volgende zaken: enkele mailadressen, server ruimte, soms een gratis domeinnaam, een admin panel om zelf mailadressen aan te beheren en een ftp account om je website te uploaden naar de server. Afhankelijk van de hosting provider komen daar nog bepaalde zaken bij zoals backup, de mogelijkheid om bepaalde modules te installeren enz.

De server ruimte is het belangrijkste onderdeel van een hostingpakket. De prijs van de ruimte is afhankelijk van de grootte van de ruimte die je aangeboden krijgt. Voor een basiswebsite heb je niet zoveel nodig, maar voor een webshop bijvoorbeeld waarop veel foto’s zullen terecht komen en waarachter een grote database hangt, heb je al snel serieus wat ruimte nodig.

Het meest aangekochte hostingpakket is shared hosting. In het geval van shared hosting staat je website op een server die gedeeld wordt met andere websites. Het aantal websites dat op een shared hosting pakket geplaatst wordt is afhankelijk van de hosting provider. Hoe meer websites er op de server staan hoe groter de kans is dat dit je website op bepaalde momenten vertraagt.

Combell is een hosting bedrijf dat verschillende hosting pakketten aanbiedt om je website online te zetten.

Website online zetten via ftp

Om je bestanden op de server te krijgen heb je een FTP-programma nodig. Anders kan alleen jij de website zien en niemand anders. Een FTP-programma (file transfer programma) is een tool waarmee je HTML bestanden, PHP bestanden, afbeeldingen, foto’s en andere bestanden van je computer naar je webruimte kan versturen. Kortom, een FTP-programma maakt de verbinding tussen je computer en je webruimte. Een goed en gratis programma is FileZilla.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.