Wat zijn de voordelen van een krediethypotheek?

De krediethypotheek heeft veel voordelen, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je wensen. Deze hypotheekvorm is bijvoorbeeld niet bedoeld voor de financiering van een nieuw huis. Het is echter wel bedoeld voor bijvoorbeeld de verbouwing van een huis. Hiernaast maken ouderen tegenwoordig ook gebruik van de krediethypotheek. Niet om een verbouwing te financieren, maar om gebruik te maken van de overwaarde van hun huis. Op deze manier kunnen ze met een krediethypotheek hun pensioen aanvullen.

Wanneer wordt een krediethypotheek gebruikt?
De krediethypotheek wordt ook vaak gebruikt bij mensen met een woning met overwaarde, als aanvulling van het inkomen in zware economische tijden. Ook maken mensen die het niet breed hebben, maar hun eigen hypotheek al wel gedeeltelijk hebben afgelost, vaak gebruik van de krediethypotheek.

De krediethypotheek heeft doorgaans een lagere rente dan andere persoonlijke leningen. Het scheelt vaak 3 tot 4%! Zo kan je maandelijks wel honderden euro’s besparen. Het enige nadeel is dat de rentes van de krediethypotheek variabel zijn. Dit betekent dat de rente niet vaststaat maar dat de rente elk moment kan veranderen. Dit kan voordelig zijn, maar ook nadelig.

Aflossing hypotheek
De kredietverstrekker verplicht je niet tot het aflossen van je krediethypotheek. Je betaalt maandelijks dus alleen de rente over het opgenomen geld. Als je de woning verkoopt, moet je de krediethypotheek wel afbetalen. Het komt soms voor dat hij al gedeeltelijk is afgelost, omdat er al eerder is afgelost. Voor informatie en advies over de krediethypotheek kunt u naar uw bank.

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.