Wat kost geld lenen nou eigenlijk?

Je kan tegenwoordig niet alleen geld lenen bij banken, er zijn ook allerlei kredietverstrekkers op internet, je kan geld lenen bij grootwinkelbedrijven en daarnaast is het kopen op afbetaling natuurlijk ook een vorm van geld lenen. Vroeger waren we een volk van zuinige spaarders, tegenwoordig zijn we een land van lustige leners. Geld lenen kost geld, daar worden we steeds voor gewaarschuwd. Maar hoeveel geld kost het dan? KRO De Rekenkamer gaat op pad en zoekt het uit (uitzending 4 oktober om 20.25 uur op Nederland 3).

Sofie van den Enk probeert bij de banken uit te vissen hoeveel ze moet betalen voor een lening. Niemand wil haar te woord staan maar als ze anoniem belt krijgt ze wel antwoorden. Het blijkt dat de rentepercentages en mogelijke leenbedragen enorm uiteen lopen; alsof de telefonist ook maar wat
gokt.

Sander de Kramer gaat bij een grote witgoedwinkel een wasmachine op afbetaling kopen en leert hoe die mooie aanbieding kan veranderen in een rampscenario.

Marc de Hond bezoekt de BKR in Tiel, het landelijke bureau waar alle leningen staan geregistreerd. Hij ontdekt dat ruim 1,1 miljoen mensen betalingsproblemen heeft. En passant laat hij onderzoeken hoe hij zelf geregistreerd staat.

Stefan Stasse ontdekt dat geld verdienen aan geld uitlenen eeuwenlang verboden was. En dat je bij een aantrekkelijke lening soms wel het driedubbele moet terugbetalen.

In KRO De Rekenkamer worden van allerlei uiteenlopende zaken de kosten in kaart gebracht door Rekenmeester Stefan Stasse. Met een grote dosis humor worden de financiele cijfers van bedrijven feilloos geanalyseerd. Stasse verzamelt alle nuttige en nutteloze informatie die hij krijgt aangereikt
van Sander de Kramer, Sofie van den Enk en van Marc de Hond, het nieuwe gezicht bij KRO De Rekenkamer. Zij zijn voortdurend onderweg op zoek naar de werkelijke kosten en economische motieven van mensen en bedrijven.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.