Wat je moet weten vooraleer je een tapijt koopt

Je hebt besloten een nieuw tapijt te kopen, maar je wilt vooral een slimme aankoop doen. Je kent al het verschil tussen de verschillende stijlen van tapijten zoals kelims en patchwork en je weet hoe een tapijt wordt gemaakt, maar welke zaken zijn er nog belangrijk om te weten? Hier vind je een aantal tips om op een verstandige manier een nieuw tapijt te kopen.

Tapijtnaden

Tenzij je kamer kleiner is dan 15 m2, zal je naden hebben. De meeste tapijten wordt geleverd met breedtes van ongeveer 3,5 m. De mate van zichtbaarheid van de naden is afhankelijk van de textuur en de kleur die je kiest, maar ook van de verlichting en de plaats van het meubilair in de kamer.

Kwaliteit

Laten we eerlijk zijn. Je krijgt waarvoor je betaalt. Als je een tapijt wil met een grote dichtheid, zal je een tapijt van hoge kwaliteit moeten kopen, een tapijt dat vanzelfsprekend iets duurder zal zijn dan andere tapijten. Een nieuw tapijt voegt waarde toe aan elk huis. Dus het is zeker zijn geld waard om een kwalitatief tapijt te kopen.

Kleur

Tapijt beslaat een groot deel van een kamer. Dus het is van vitaal belang dat je een aantal basisregels overweegt bij de selectie van de kleur. Ten eerste houd er rekening mee dat een tapijt in je kamer meestal lichter is van kleur dan het staal dat je in de winkel zag. Vraag niet waarom, zo is het nu eenmaal altijd.
Kleur beïnvloedt ook het gevoel van grootte van een kamer. Noem het een visuele illusie of een speling van het licht, maar lichte tapijten doen een kamer groter en donkerder lijken dan donkere tapijten. Donkere tapijten kan je perfect gebruiken als je een kamer kleiner en intiemer wil doen lijken.
Als je van plan bent een kamer regelmatig op te knappen, kies een tapijt met een neutrale kleur. Het is veel gemakkelijker om meubels te kiezen als je een kamer neutraal is van kleur.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.