Wat is een krediethypotheek?

Bij een krediethypotheek maak je gebruik van de overwaarde van je huis. Deze overwaarde ontstaat bijvoorbeeld door een verbouwing. De hoogte van de krediethypotheek is vaak maar 75% van de executiewaarde van de woning. Bij sommige kredietverstrekkers is het geen 75% maar 100%.

De krediethypotheek is alleen bedoeld voor het vrijmaken van extra geld, dus niet voor het financieren van de aankoop van een nieuwe woning. Eigenlijk is de krediethypotheek geen hypotheek, de krediethypotheek kan je daarom beter vergelijken met een doorlopend krediet lening. Je krijgt namelijk een bepaald krediet bij een kredietverstrekker waar je ten alle tijden geld van kan opnemen. Je betaalt alleen over het opgenomen bedrag rente. Je betaald dus alleen wat je ook daadwerkelijk hebt gebruikt. Alleen geldt er bij de meeste kredietverstrekkers een minimale opname van €500, -.

Bij de krediethypotheek is er geen sprake van een verplicht aflossingsschema. Je betaalt maandelijks alleen de rente over het opgenomen bedrag. Zodra je de woning verkoopt, moet je ook de krediethypotheek afbetalen, de meeste mensen beginnen hier al eerder mee. Als je al eerder met de aflossing van de krediethypotheek begint, kan je naar eigen wens een aflossingsbedrag bepalen die je per termijn gaat betalen.
Over een krediethypotheek kunt u hier meer lezen.

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.