Wat is acne?

Acne, het staat ook wel bekend als een van de symptomen van de puberteit. Maar wat is acne precies en wat kun je er tegen doen?

Wat is acne?
Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een vervelend iets. Echter heeft bijna iedereen er wel een keer last van. De een heeft het iets erger dan de ander en ook kan het zo zijn dat de een ze langer heeft dan een ander. Dit verschilt weer per persoon. Er zijn ook mensen die maar een keer last hebben gehad van acne en maar heel weinig. Acne staat bekend om de puistjes die zich in het gezicht bevinden. Dit is echter niet de enige plek op het lichaam waar acne voor kan komen. Acne kan ook plaats vinden in de nek, op de rug, op de armen en op de schouders.

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een teveel aan talg. Wanneer er een teveel aan talg is ontstaan er mee-eters. Dit houdt in dat het zich steeds meer kan gaan uitbreiden.

Klachten
Acne kan grote klachten met zich mee brengen. Zowel lichamelijke als geestelijke. Het is natuurlijk heel vervelend om acne te hebben en je kunt er ook veel last van hebben. Echter kan het ook zo zijn dat men er geestelijke klachten van krijgt. Zo worden veel kinderen met puistjes gepest waardoor ze zich niet mooi voelen. Dit is helaas moeilijk om tegen te gaan. Mensen met acne voelen zich minderwaardig of niet mooi waardoor het geestelijke problemen kan veroorzaken.

Hoe kom ik van de acne af?
Er zijn een aantal dingen die men kan doen tegen acne. Deze dingen worden echter alleen ingezet wanneer er sprake is van extreme acne. Hier kan dan gaan om medicijnen, zalfjes of antibiotica.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.