Wat houdt RFID precies in?

RFID, een afkorting van Radio Frequency Identification, is een technologie die ons in staat stelt om allerlei objecten op afstand te kunnen identificeren. RFID kan unieke codes op afstand versturen en ontvangen, en biedt daarmee vele nieuwe mogelijkheden voor tal van sectoren.

RFID speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij en de economie. Denk aan een supermarkt die de verkoop, inkoop en voorradbeheer volledig geautomatiseerd kan laten verlopen – de producten zijn allemaal voorzien van RFID tags en kunnen zo gemakkelijk herkend worden zonder dat daar een mens aan te pas hoeft te komen.

RFID tags

Om RFID te kunnen gebruiken binnen uw organisatie zijn RFID tags onmisbaar. Deze kleine ‘etiketten’ bestaan uit een antenne, een chip en een laag die de tag tegen schade kan beschermen. Deze tags worden aan objecten gehangen of erin verwerkt, zodat deze een unieke identiteit krijgen en ook als zodoende herkend kunnen worden.

RFID readers

Daarnaast moet een RFID systeem compleet worden gemaakt met een RFID reader. Deze lezer kan communiceren met de RFID tags door middel van radiogolven. Een RFID reader kopen kan in verschillende frequenties; dit heeft te maken met de afstand die kan worden afgelegd en de doordringbaarheid van objecten. Zo zijn er RFID tags die bijvoorbeeld onder water gelezen moeten kunnen worden.

Voor het op maat samenstellen van een compleet RFID is het verstandig om contact op te nemen met een specialist, die u kan adviseren op basis van uw persoonlijke wensen.

Over RFIDPlaza

RFIDPlaza is een webshop die gespecialiseerd is in RFID producten. Met merken als Impinj, FEIG, Omnikey, HID, Smartrac en meer is het assortiment erg breed.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.