Waarop letten bij het vinden van een huurwoning?

Bent u van plan om een woning of een appartement te huren, dan is het belangrijk om vooraf eens goed stil te staan bij de zaken waar u allemaal op dient te letten. Wanneer u dan huurwoningen gaat bekijken kunt u gemakkelijker bepalen of de woning geschikt is voor u. Het is natuurlijk de bedoeling dat u straks helemaal tevreden bent met uw nieuwe huurwoning.

Een geschikte huurwoning vinden

Het is van belang dat u zich in uw nieuwe huurwoning helemaal thuis gaat voelen. Hoewel u niet aan een huurwoning vastzit en u gemakkelijk, afhankelijk van de voorwaarden in uw huurcontract, uw huurwoning op kunt zeggen is verhuizen niet altijd een pretje. We raden u daarom aan om voordat u een beslissing maakt altijd eerst meerdere huurwoningen te gaan bekijken, zodat u de verschillende woningen met elkaar kunt vergelijken.

Controleer de kwaliteit van de huurwoning

Er zijn heel wat aspecten waar u op moet letten als u een huurwoning gaat bekijken waar u mogelijk interesse in hebt. Controleer de volledige afwerking van de woning. Zijn er vochtplekken aanwezig in de woning? Is de thermische isolatie van de woning in orde? Is er een goed werkend verwarmingssysteem aanwezig? Hoe zit het met eventuele geluidsoverlast? Is de elektriciteitsvoorziening van goede kwaliteit? Is de woning voorzien van degelijk en goed functionerend sanitair? Biedt de keuken voldoende voorzieningen? Wat voor soort vloeren liggen erin? Zitten er veilige sloten op de deuren en ramen? Moet er wel of niet geschilderd of behangen worden? Zorg dat u voor uzelf een duidelijk antwoord hebt op al deze vragen.

Let ook op omgevingsfactoren

Vergeet niet om ook de omgeving van de huurwoning waar u uw oog op hebt laten vallen aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Is de woning gunstig gelegen? Misschien vindt u het belangrijk dat er winkels of een goede school voor de kinderen in de nabije omgeving liggen. Bekijk ook of er in de buurt goed openbaar vervoer voorhanden is als u dat wenst of ga na hoe het gesteld is met de parkeermogelijkheden. Bekijk tevens of er wel of geen bronnen die geluidsoverlast kunnen veroorzaken in de buurt liggen, bijvoorbeeld een discotheek, luidruchtige bars, een weg met veel verkeer of een drukke winkelstraat. Het is altijd een goed idee om voordat u het huurcontract tekent de omgeving van de woning op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen te bezoeken. Zo komt u straks niet voor onaangename verrassingen te staan.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.