Waarom je auto verkopen als particulier?

De slogan “wat je zelf doet, doe je doorgaans beter” klopt niet helemaal als je probeert om je auto te verkopen als particulier. Als iemand zelf probeer om zijn auto te verkopen, dan is daar doorgaans maar één reden voor: zoveel mogelijk munt slaan uit de verkoop. Op zich is daar natuurlijk niets fout mee, maar het is aangewezen om eventjes verder te denken dan de neus lang is.

Je auto verkopen door je in de schoenen te verplaatsen van een erkende auto inkoper

Het beste wat je kan doen om te overwegen of je er goed aan doet om zelf je auto te verkopen, is je in de huid steken van een eventuele auto koper. Stel dat jij je auto zou willen kopen:

–      Waarom zou een koper nu net jouw auto kopen? De kans dat hij een gelijkaardige auto vindt bij een professionele verkoper is heel groot. Tenzij je natuurlijk met een uniek model rijdt. Maar dat buiten beschouwing gelaten, ben je als particulier beter af dat je een auto bij een professional koopt. Alleen zo kan je genieten van garantie, wat in het geval van een tweedehands auto niet onbelangrijk is.

–      Bij die professionele auto verkoper zal de klant meer betalen. Deze stelling is niet zo zeker. En als men meer zal betalen, dan zal men ongetwijfeld ook meer krijgen, zoals een onderhoud, de garantie, een dienst na verkoop.

–      Een particuliere verkoper wilt van zijn auto af geraken en daarmee is het contact tussen koper en verkoper afgelopen. Bij een professionele verkoper ligt dit anders. Die zal er moeite voor doen om zijn klant te behouden. Op die manier heeft men een grotere zekerheid bij een professionele verkoper dat men een degelijk voertuig koopt.

Het is dus niet zo vanzelfsprekend dat een koper naar jou als particulier zal komen om je auto te kopen. Daarenboven zal iedere auto koper die bij een particulier komt proberen afdingen op de prijs.

Auto verkopen op een betrouwbare auto verkoop site

Een volwaardig alternatief om je auto te verkopen, is de auto verkoop laten regelen door “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan gratis je auto aanbieden en men gaat voor jou op zoek naar een opkoper. Deze opkopers zijn op voorhand gescreend en worden als heel betrouwbaar beschouwd. Pas als de auto opkoper overtuigd is om jouw auto te kopen, geeft men je privé gegevens door. Mensen die op die manier hun auto verkopen, zijn die vaak al na één dag kwijt zonder zelf de minste inspanning te moeten leveren.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.