Waarom is het belangrijk dat wij ons water filteren?

Water is al sinds mensenheugenis een cruciaal element in ons dagelijks leven. Of je het nu wilt bestempelen als hemelwater, jeugdbron, goddelijk water of nog iets anders, zuiver water is de bron van het leven. Maar wat kunnen we tegenwoordig nog echt zuiver water noemen?

Het effect van de vervuiling op het water

Door de verzuring en de vervuiling van de lucht en het water kunnen we het natuurlijke water niet meer als drinkbaar omschrijven. Dit komt doordat het oppervlakte water en het grondwater in de meeste geïndustrialiseerde landen zwaar is verontreinigd. Het grondwater is pas drinkbaar nadat het een zuiveringsproces heeft doorlopen.

Ook over het gebottelde water uit de diepste en zuiverste bronnen kan je vragen stellen over de zuiverheid. Het is enkel wanneer je het water rechtstreeks vanuit de bron nuttigt dat je kan genieten van de vitaliteit en het zuiverende vermogen van het water. Wanneer je flessenwater drinkt is het water eerst bewerkt, gefilterd, gebotteld, langdurig opgeslagen in containers en in plastic flessen. Het flessenwater dat uiteindelijk in de huiskamer terechtkomt, is slechts een tweede-, derde- of vierderangswater, dat eerder een belasting voor het lichaam vormt dan een gezondheidskuur.

Het filteren van kraantjes water

Ook over het zogenaamde drinkbare kraantjeswater kunnen er enkele vragen gesteld worden. Het kraantjeswater mag dan wel uitvoerig getest zijn, toch is het percentage van aanwezige chemicaliën in het water te hoog. Zonder deze toegevoegde chemicaliën zou het water de drinkbare normen niet halen. Het is daarom aan te raden om een waterfilter te installeren om de hoeveelheid overbodige chemicaliën te neutraliseren.

Bovendien is het extra filteren van het kraantjeswater goed voor het milieu. Wanneer je gebruik maakt van ongefilterd kraantjeswater, door bijvoorbeeld een douche te nemen, dan komt al dit chemisch geladen water weer in de natuur terecht. Hierdoor wordt de grond nog meer bevuild door de overvloed aan nieuwe chemicaliën. Het effect hiervan zal zich pas bekend maken na enkele jaren.

Doordat er nu de mogelijkheid bestaat om zuiver water te produceren in de huiskamer door gebruik te maken van een waterfilter, is een verder verontreiniging door ongefilterd water niet aanvaardbaar. Kies voor gezond en zuiver water en het behoud van het milieu, maak de stap en investeer in een degelijke waterfilter.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.