Voor- en nadelen trap stofferen

Kan de trap bij u in huis wel een opknapbeurt gebruiken of bent u de huidige aanblik van uw trap moe, dan zijn er verschillende mogelijkheden om uw trap er weer als nieuw uit te laten zien. Eén van die mogelijkheden is het laten stofferen van uw trap. Iets voor u? We zetten hier de voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u zelf gemakkelijk de juiste afweging kunt maken.

Waarom uw trap laten stofferen?

Er zijn diverse goede redenen te noemen om uw trap te laten stofferen. Een van de belangrijkste redenen is dat een gestoffeerde trap een warme aanblik geeft. Daarbij is een gestoffeerde trap ook aangenaam voor de voeten. Een ander voordeel is dat u op een gestoffeerde trap minder snel uitglijdt. Verder hangt het natuurlijk ook van uw persoonlijke smaak af en van het feit of een gestoffeerde trap past bij de rest van uw interieur. Er is in elk geval veel keus in soorten tapijt die u kunt gebruiken voor het bekleden van uw trap.

Nadelen stofferen trap

Er is ook een nadeel aan het stofferen van een trap. Na verloop van tijd en intensief gebruik van de trap zal de bekleding van uw trap gaan slijten. U ziet bij een gestoffeerde trap sneller het verschil tussen de plek waar veel wordt gelopen en waar niet wordt gelopen dan bij een houten of een stenen trap. Er zijn wel een aantal maatregelen die u kunt nemen om het slijtageproces te vertragen, bijvoorbeeld door een ondertapijt onder de bekleding te leggen. Vaak eisen stoffeerders van trappen dat u een ondertapijt laat leggen, wanneer u garantie wilt op uw gestoffeerde trap.

Welk soort tapijt kiezen?

Om lang plezier van uw gestoffeerde trap te hebben is het van belang dat u de juiste tapijtsoort kiest. Een professionele trapstoffeerder kan u hier alles over vertellen, maar we zullen u hier ook alvast wat tips geven. Tapijten dienen voorzien te zijn van een zogenaamd PIT-symbool. Dit symbool geeft aan waarvoor het tapijt geschikt is. Zo zijn er speciale symbolen die laten zien dat een bepaalde tapijtsoort bijvoorbeeld geschikt is voor trappen met afgeronde treden en trappen die intensief gebruikt worden. Let ook op de comfortklassen van het tapijt, deze wordt aangeduid met kroontjes; hoe meer kroontjes hoe hoger het poolgewicht, oftewel hoe hoger het comfort van het tapijt. Er zijn comfortklassen met één tot vijf kroontjes.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.