Voor een lening aanvragen moet je nog snel zijn

In 2012 zijn er 42 startersleningen toegewezen aan starters op de woningmarkt. Sinds de start in 2007 zijn er in Hengelo in een jaar nog nooit zoveel leningen verstrekt. Het ging in alle gevallen om bestaande woningen van particulieren of voormalige huurwoningen van Welbions.

Nog geld beschikbaar 

Op dit moment kunnen binnen het beschikbare budget nog zo’n 10 leningen worden verstrekt. U kunt een starterslening aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kunt u afhalen op het Publieksplein in het stadhuis. Aanvragen worden door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) op volgorde van binnenkomst behandeld. Bekijk meer informatie over de Starterslening in de gemeentebalie. Op de website van SVn staat ook meer informatie.

Steuntje in de rug 

Vanaf 1 januari 2013 zijn de hypotheekvoorwaarden verder aangescherpt waardoor starters met hetzelfde inkomen als in 2012 nu minder kunnen lenen. Starters kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Een lening vergroot de kans van starters op de woningmarkt. Het Rijk heeft onlangs besloten om 20 miljoen euro bij te dragen in de kosten voor de startersleningen. Ook de provincie Overijssel heeft in 2012 een bedrag van 16-18 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de starterslening in Overijssel. De gemeente vindt het belangrijk dat ook in 2013 voldoende starters in Hengelo een woning kunnen kopen. Op dit moment wordt daarom een nieuwe startersregeling voorbereid.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.