Vermoedt u fraude binnen uw organisatie

Stop fraude binnen uw bedrijf!

Fraude is een veel voorkomend probleem. U hebt het niet altijd in de gaten maar binnen uw organisatie kan er fraude worden gepleegd. Fraude is elke bewuste handeling die iemand doet om zichzelf te bevoordelen terwijl hij iemand anders benadeelt. Het is een vorm van bedrog waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven dan de werkelijkheid. Onderzoek fraude is middel om fraude binnen uw organisatie boven water te krijgen en te stoppen.

Vermoedt u iets verdachts of kloppen uw financiële cijfers niet?

Veel fraude wordt gepleegd in de digitale administratie van uw organisatie. Een fraude onderzoek is een onderzoek waarbij het doorspitten van alle onderdelen van uw administratie noodzakelijk is. Hierbij kunt u denken aan debiteuren- en crediteurenadministratie, in- en verkoopadministratie of personeelsadministratie en ICT-beheer. Een voorbeeld van fraude binnen uw bedrijf is uw medewerkers onrechtmatig geld overmaken naar hun eigen bankrekening. Dit heeft u niet snel in de gaten. Stelt u voor dat één van uw medewerkers vitale bedrijfsinformatie naar de concurrent stuurt, dit wilt u toch niet?!

Het stelen van uw bureau accessoires laat u toch niet gebeuren?!

Een andere maar toch simpele vorm van fraude is diefstal. Beschikt uw organisatie over moderne computers en gadgets, verdwijnt er bureau accessoires of verdwijnen persoonlijke sieraden  Dan hebt u een medewerker in dienst die veel heeft uit te leggen. Diefstal valt onder fraude en is één van de meest voorkomende vorm van fraude in veel organisaties. Het begint bij het stelen van uw bureau accessoires zoals kladblokken, stapels A4 voor de printer en andere gadgets.

Kortom, vermoedt u fraude? Wacht dan niet langer en schakel een recherchebureau in!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.