Veiligheid van spoortunnel getest met speelgoedtrein

Dat speelgoed tegenwoordig van erg goede kwaliteit is, dat was voor ons geen verrassing, maar dat het zelfs kan worden ingezet om de veiligheid van een spoortunnel te testen is een primeur. In Delft hebben ze dat wel degelijk gedaan: een speelgoedtrein is ingezet om de tunnel te testen.

Op het bedrijfsterrein van Siemens is een spoorbaan van 25 meter neergelegd, die de ‘echte’ situatie moet nabootsen – zowel ijzeren en houten treinen moeten een realistisch beeld geven van de veiligheid in de nieuwe spoortunnel bij Delft, die met deze spoorbaan is nagebouwd. Een mooie nieuwe toepassing van houten speelgoed die we zelf ook niet hadden kunnen voorzien.

De trein moet in 2015 gaan rijden, en dus is er nog even tijd om goed te testen. Op dit moment zijn er nog geen bevindingen bekend.

De tests laten zien dat speelgoed van steeds betere kwaliteit wordt, zodat het ook kan worden ingezet voor dergelijke serieuze aangelegenheden. Ook bij Tojs richten we ons op speelgoed van hoge kwaliteit, zo hebben we speelgoed van hout dat bijvoorbeeld een stuk duurzamer is dan normaal speelgoed. Daardoor is dat speelgoed perfect geschikt voor iedereen die op zoek is naar een cadeau voor een eigen of andermans kind, maar niet wil dat het speelgoed binnen een paar dagen kapot is gegaan.

Over Tojs.nl

Bij Tojs.nl bent u aan het juiste (internet)adres om uw houten speelgoed goedkoop en eenvoudig online te kopen. Ons ruime assortiment met houten loopfietsen, houten treinen en houten keukentjes van bekende merken als BigJigs, I’m Toy, Kapla en New Classic Toys.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.