Van fysieke winkel naar webwinkel, waar te beginnen?

In eerste instantie is het goed om in kaart te brengen waar de concurrentie online mee bezig is– is het mogelijk om met de naam die de fysieke winkel heeft opgebouwd te concurreren of is er meer nodig om in te onderscheiden? Natuurlijk is het assortiment en dergelijke al bekend, wel zal ook over de transport en opslag goed moeten worden nagedacht – kan het versturen plaatsvinden vanuit de winkel of moet er een (extern) magazijn worden neergezet?

Voor veel mensen met een ‘fysieke winkel’ vormt de opkomst van de vele webshops een bedreiging, maar ook zeker een kans. Door de toename in het aantal webshops wordt het moeilijk voor de winkels om goed te presteren, aan de andere kant kunnen ze door middel van een webwinkel ook een nog betere service bieden naar de klant. Van een winkel naar een webwinkel, hoe doe je dat?

Gewoon beginnen!

Eigenlijk komt het er dan op neer dat je gewoon moet gaan beginnen! Een webwinkel beginnen kan veel werk zijn, maar door stukje bij beetje te optimaliseren kun je snel een goede webwinkel beginnen en de klant naast de fysieke winkel de extra service van online kopen bieden!

Een platform uitkiezen

Ook is het nodig om te bepalen op welke software de webshop zal gaan draaien: kies je voor een maatwerk webwinkel waarbij de nodige technische kennis vereist zal zijn, of voor een kant-en-klare webshop software waarbij alle onderdelen al aanwezig zijn? Vooral voor beginnende webshops is de laatste optie vaak aantrekkelijker, ook door de veel lagere prijzen om te starten.

Over Webshopbeginnen

Webshopbeginnen behoort met ruim 1500 webwinkels tot de topaanbieders op vlak van webshops. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.