Uw auto verkopen en onderhandelen over de prijs

Wil je je auto verkopen, dan is er zonder meer de belangrijke fase van het onderhandelen over de prijs. Niet zelden is dit het breekpunt. Logisch ook, want u als verkoper wilt het maximum en de koper probeert net het minimum te bereiken. Probeer met een aantal zaken rekening te houden, zodat je niet onvoorbereid aan dit deel van de verkoop begint.

De koper zal proberen om aan de hand van nadelen aan je auto een lagere prijs te bedingen. Bekijk daarom op voorhand je auto met argusogen en ga voor jezelf na welke nadelen er zijn. Probeer tegenover ieder nadeel een voordeel op te stellen, wat je als tegenargument kan gebruiken.

Auto verkoop trucjes

Een goed idee is om de autohandelaar te laten vertellen waarom die nu precies in jouw auto interesse heeft. Zo wek je automatisch een positieve sfeer op. Zorg er ook voor dat je voor jezelf een absoluut minimum opstelt van de prijs en wijk daar niet van af. Uiteraard deel je dit niet mee aan de eventuele koper, want dan maakt u het hem/haar wel heel gemakkelijk. Ook kan u duidelijk stellen waarover u wel en niet wilt onderhandelen.

Je auto verkopen voor een goede prijs

Ga niet meteen in op een bod van de autohandelaar dat u te laag vindt, maar vraag wel dat hij zijn gegevens achter laat. Deel mee dat u het bod in overweging wilt nemen, maar dat u eerst andere kandidaten wilt horen. Als de auto aankoper echt uw auto wilt kopen, zal hij op dat moment veranderen van gedacht. Verandert hij niet van gedacht, dan kan u de dag zelf nog de potentiële koper contacteren met een nieuw voorstel. Wat u vooral voor ogen moet houden zijn twee elementen. Enerzijds moet men realistisch blijven. Anderzijds moet men er ook voor zorgen dat de sfeer positief blijft en dat er geen vijandigheid ontstaat tussen auto opkoper en verkoper.

Je auto verkopen binnen 48 uur

Het eindeloze afdingen op de prijs kan u vermijden door uw auto aan te bieden op “ikwilvanmijnautoaf.be”. Op die manier bent u meteen van alle miserie verlost trouwens: geen proefritten, gesprekken, afdingen, keuringen en noem maar op. Professionele verkopers gaan aan de slag om voor uw auto het hoogst mogelijke bod te krijgen. Zij beschikken hiervoor over een lijst van tal van geïnteresseerde auto aankopers. Van zodra zij over een aanvaardbaar bod beschikken, wordt u gecontacteerd en dan beslist u of de wagen verkoop al dan niet doorgaat. En het mooiste van al is nog dat dit geheel gratis is voor u.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.