Triggerpoints: De oorzaak van rugpijn

Veel mensen hebben last van rugklachten, en bij een relatief klein aantal mensen is eigenlijk maar bekend wat de oorzaak van deze klachten is. Bij rugpijn wordt vaak uitgegaan van een hernia en in enkele gevallen zelfs spit, maar vaak komt het helaas voor dat we denken dat er bijvoorbeeld sprake is van een hernia terwijl dit uiteindelijk niet het geval is.

Wanneer er geen sprake is van een hernia, slaan vaak de twijfels toe wat het dan wel is omdat de rugklachten steeds blijven terugkomen en waar je dan niet gelijk aan zult denken zijn triggerpoints. Triggerpoints staan erom bekend dat ze rugklachten kunnen veroorzaken, en dat dit dan ook met een behoorlijke regelmaat ook daadwerkelijk het geval is. We spreken dan met name over een irritante pijn in de onderrug, en deze kan veroorzaakt worden door triggerpoints in spieren in de onder rug of in de heupen die dan uiteindelijk de rugpijn veroorzaken.

De triggerpoints kunnen om verschillende redenen problemen veroorzaken. In sommige gevallen komt het door de houding, of doordat het ene been ietsje korter is dan het andere been maar ze kunnen ook klachten veroorzaken door een blessure of een verzwikking en nog een aantal soortgelijke problemen.

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.