To do: heerlijk relaxen

Een voltijdse baan combineren met een huishouden en kinderen is geen sinecure. Op tijd en stond wat me-time inlassen is dan ook een must om te ontstressen. En dat kan je op verschillende manieren doen!

PLAN EEN DAGJE WELLNESS

Niets is zo relaxerend als een dagje naar de thermen. In de sauna glijdt de stress zo van je af, en in de jacuzzi is het heerlijk genieten. Als kers op de taart kan je je laten masseren, zodat je helemaal tot rust komt. Eyespot legt je in de watten met een schoonheidbehandeling, sauna of massage bij jou in de buurt.

TREK NAAR DE SPORTZAAL

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan sport? Onterecht! Het baat zéker als je eindelijk die sportschoenen aantrekt en de sportzaal intrekt. Misschien begin je eerst met tegenzin, maar al snel zullen endorfines vrijkomen en zal je een gigantisch boost krijgen waardoor je meteen opkikkert.

LUISTER NAAR MUZIEK

Heb je al gemerkt dat in de wachtzaal van een dokter of tandarts vaak rustige muziek wordt afgespeeld? Dat komt omdat een aangename melodie een positief effect heeft op de hersenen. Muziek doet de hartslag en de bloeddruk dalen, waardoor je letterlijk ontstresst.

LEES EEN BOEK

Uit onderzoek is gebleken dat zes minuten lezen het stressgehalte aanzienlijk doet verlagen. Door het feit dat je je moet concentreren op het lezen, ontspannen je hart en spieren. Ben je niet zo’n boekenwurm, dan kan ook je favoriete tijdschrift soelaas brengen.

KIES VOOR YOGA

Vroeger werd yoga vooral beschouwd als een tijdverdrijf voor oudere mensen, maar niets is minder waar. Yoga is goed voor iedereen, zeker in deze tijden van stress. Dankzij yogaoefeningen leer je op je ademhaling letten en in het hier en nu te leven. Zo kan je stress veel makkelijker van je afzetten.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.