Tips om goedkoop te verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woonst kan je elke vorm van geldbesparing gebruiken. Het is daarom geen slecht idee om te besparen op het hele verhuisproces op zich. In dit artikel geven we je enkele tips mee waardoor je geld kan besparen en de verhuizing vlotter kan laten verlopen.

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Voor je een verhuisfirma laat afkomen kan je best eerst eens even afwegen welke zaken jezelf kan afhandelen. Dit zal je heel wat te betalende werkuren besparen.
Zo kan je bijvoorbeeld alle grote meubelstukken al op voorhand uit elkaar halen. Vergeet niet losse onderdelen en bouten of schroeven te markeren en op te bergen.
Je kan ook de werkuren van de verhuizers beperken door de fysieke arbeid al voor een deel op te vangen. Je kan met de hulp van wat vrienden de in te laden spullen al op voorhand klaar leggen voor transport . Met voldoende overtuigingskracht kan je jouw vrienden misschien ook wel overtuigen om te helpen inladen wanneer de verhuiswagen komt, op die manier verloopt alles vlotter en heb je heel wat werkuren kunnen uitsparen.

Zorg dat je een plan hebt

Het is niet de bedoeling dat je tijdens het verhuizen zelf gaat bepalen wat je wel of niet mee gaat nemen. Selecteer op voorhand welke spullen je wilt meenemen naar je nieuwe woonst. Begin dus op tijd met het opruimen van kasten, dozen en zolders. Weeg ook af welke spullen het waard zijn om mee te verhuizen, bijvoorbeeld: een oude sofa die je niet eens leuk vindt en een fortuin zal kosten om mee te pakken laat je best staan. Wees overzichtelijk tijdens het opruimen en werk kamer per kamer af. Probeer de spulletjes die je niet mee zal nemen te verkopen op tweedehands sites zoals eBay om een extra zakcentje te verdienen.

Zorg ervoor dat de spullen die je wel meepakt zo compact mogelijk zijn ingepakt, dat zal je plaats en inpakmateriaal besparen. Probeer ook inpakmateriaal te recycleren in plaats van aan te kopen. Hou oud papier, plastieken zakjes en kartonnen dozen uit de supermarkt bij. Begin hier tijdig mee, op die manier heb je voldoende inpakmateriaal verzameld waardoor je er geen meer hoeft aan te kopen.
Probeer ook tijdens je uitstapjes naar je nieuwe woonst telkens wat dozen met spullen mee te nemen.

Pak je dozen niet te zwaar in. Een te zware doos is niet alleen slecht voor jouw rug maar ook voor die van de verhuizers. Bepaalde verhuisfirma’s hebben hier zelfs regels voor opgesteld.
Wanneer er dan toch een zwaar object opgetild moet worden, zoals bijvoorbeeld een piano, vraag dan eerst na wat hier de meer kost van zou kunnen zijn.
Omdat ongelukjes vaak in een klein hoekje verscholen zitten neem je best ook een verhuisverzekering. Op die manier weet je zeker dat beschadigde objecten terugbetaald zullen worden.

Gouden regels om goedkoop te verhuizen

Kortom: om goedkoop te verhuizen neem je de volgende tips best ter harte.

1. Pak je spullen zo compact mogelijk in en doe dit op voorhand
2. Demonteer op voorhand grote meubelen zoals een kleerkast of een bed
3. Zet zoveel mogelijk meubels al klaar voor transport, bijvoorbeeld in de garage.
4. Voorzie vrije parkeerplaatsen voor de verhuiswagen. Vraag dit tijdig aan bij de bevoegde instanties.
5. Zorg voor zoveel mogelijk helpende handen
6. Tijd besparen is geld besparen

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.