Je weet dat je een draagbare of externe harde schijf moet kopen, maar er is zoveel informatie beschikbaar dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Hier vind je een aantal tips waarmee je rekening moet houden vooraleer je een externe harde schijf koopt.
First things first: Wat is het verschil tussen een externe en draagbare harde schijf? Heel eenvoudig, een externe harde schijf vereist een externe stroombron, terwijl een draagbare harde schijf kan draaien op basis van je computer.
Hoewel het soms wat omslachtig is om altijd een externe voedingsbron nodig te hebben, bevat een externe harde schijf vaak een ventilator die zorgt voor afkoeling en de bescherming van je data. Het nadeel is natuurlijk, is dat je een stopcontact nodig hebt om toegang te krijgen tot je gegevens.
Tracht erachter te komen hoeveel je nodig hebt. Draagbare en externe harde schijven kunnen duur zijn zeker die met grote opslagcapaciteit. Je betaalt in ieder geval minder wanneer je een harde schijf moet uitbreiden dan wanneer je een volledig nieuwe moet kopen.
Laten we zeggen dat je geen zware media-consument bent. Dat je niet veel films te downloadt en dat je niet vaak naar muziek luistert online. Je hebt wel een computer vol Word- en Excel-bestanden en je beseft dus wel dat je een backup van je documenten nodig hebt. In dat geval kan je al heel wat doen met 80 GB of 120 GB. Deze kan je nog uitbreiden naar 250GB. Wat maakt dat je waarschijnlijk nooit nog een nieuwe harde schijf zult moeten kopen.
Ok, laten we aannemen dat je wel een zware media-consument bent. Je hebt alleen digitale muziek en je werkt aan de uitbouw van een filmbibliotheek. In dergelijk geval komen terecht bij begrippen als terabyte. Onder die voorwaarden is het belangrijk dat je een zo zwaar mogelijke harde schijf aanschaft. Een redelijke investering nu bespaart je heel wat geld later.