Tijdelijke btw-verlaging tuinonderhoud

Hoewel er dit jaar geen einde aan de winter lijkt te komen, mogen we de hoop niet opgeven dat het snel lekker voorjaarsweer wordt. Dat betekent wel dat de tuin mooi in orde gemaakt moet worden. Wie wil er straks niet heerlijk in het zonnetje kunnen zitten omringd door een goed onderhouden tuin? Voor deze mensen hebben we goed nieuws, er is namelijk een tijdelijke btw-verlaging voor tuinonderhoud ingesteld.

Laag btw-tarief tuinonderhoud 2013

Staatssecretaris Weekers van Financiën maakte onlangs bekend dat het btw-tarief voor de renovatie en het herstel van woningen die ouder zijn dat twee jaar is verlaagd naar 6%. Dit verlaagd btw-tarief werd in eerdere jaren al vaker doorgevoerd voor dit soort klussen. Het verschil is dat dit jaar ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder dit verlaagd btw-tarief valt. Het 6%-tarief is ingesteld voor de periode 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Dit tarief geldt alleen voor de arbeidskosten en dus niet voor de kosten van de gebruikte materialen. Een hovenier inschakelen is dus nu veel voordeliger!

Investeren in huis en tuin

De reden voor het verlagen van het btw-tarief naar 6% voor de renovatie van woningen en het tuinonderhoud van woningen is dat men hiermee mensen wil stimuleren om te investeren in hun huis en tuin. Dit zal leiden tot meer werkgelegenheid, tot het voorkomen van zwartwerken en tot waardevermeerdering van woningen. Als huiseigenaar met tuin betekent dit bovendien dat u deze zomer voor minder geld nog meer van uw tuin kunt genieten.

Professionele hoveniers Nederland

Nu het professioneel laten aanleggen van uw tuin en het onderhouden van uw tuin aanzienlijk voordeliger is geworden, kunt u er maar beter meteen werk van maken. Waarom zou u niet volop profiteren van deze aantrekkelijke regeling? Nederland telt vele professionele hoveniers die hun vak perfect verstaan. Maak eens een afspraak met een hovenier in de buurt om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.