Tijd voor wat anders

tijd voor iets andersSoms wil ja na jaren trouwe dienst bij dezelfde werkgever toch iets anders. Soms ben je na vier weken je werk al zat, en zit je te springen om een nieuwe baan. Of wie weet zit je al een tijdje werkloos thuis en wil je nu toch echt eens aan de bak. Hoe pak je dat nou aan?
Kijk eens in de spiegel. Dit kun je zelf doen en als je het moeilijk vind om jezelf een spiegel voor te houden kun je ook een loopbaancoach bij de arm nemen.

Voordat je aan het solliciteren slaat, is het verstanding om jezelf eens grondig onder de loep te nemen. Houd je zelf een spiegel voor. Wat kan jij betekenen voor een werkgever? Het kan heel nuttig zijn dit te doen, vooral aangezien je meestal vanuit jezelf naar een nieuwe baan kijkt. “Wat heeft deze baan me te bieden?” luidt de vraag in je hoofd dan. Door je af te vragen wat jij een werkgever te bieden hebt, krijg je vanzelf een veel helderder beeld over de verschillende opties die je hebt.

Maar wat wil je nou?
Nu je weet wat jij iemand te bieden hebt, is het een mooi moment om te kijken wat de ander jou te bieden heeft. Stel dat jij een administratieve duizendpoot bent, maar enkel en alleen maar in een vale spijkerbroek en een oude trui rondloopt. Dan kun je die baan bij de bank maar beter even laten liggen. Zoek je doorgroeimogelijkheden, of vind je het wel best om gewoon werk om handen te hebben? Wil je veel verdienen, lol maken, of het liefst allebei? Inventariseer wat je mist in je huidige (werk)omgeving, zodat je precies weet wat je zoekt.

Zoek!
Nu wordt het zoeken geblazen. Vacatures zijn tegenwoordig overal te vinden. Tijdschriften, kranten, een arbeidsbureau… Nuttige middelen, maar wel een beetje gedateerd. Op internet vind je hele zwermen aan vacatures en er zit er ongetwijfeld minstens een voor jou tussen. Vacaturesites zijn doorgaans heel degelijk. Je kunt er zoeken, maar ook gezocht worden. Upload je cv en wat persoonlijke gegevens zodat werkgevers je kunnen vinden.

Solliciteer
Heb je gevonden wat je zocht? Dan is het tijd om te solliciteren. Dat is natuurlijk ontzettend spannend. Je kunt de hulp van een loopbaancoach inschakelen om je hiermee te helpen, bijvoorbeeld eentje van Terborgh loopbaanbegeleiding. Op hun website staat een blog met ontzettend veel tips voor werkzoekenden alsook voor werkenden.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.