Thema eerste werkdag. Hoe kom ik mijn eerste werkdag door?

Mijn eerste werkdagDe eerste dag bij een nieuw werkgever kan betoverend en beloftevol lijken, maar het kan je een beetje verontrusten. Je moet veel nieuwe mensen en nieuwe zaken leren kennen. Maar met een positieve ingesteldheid kan je die dag moeiteloos “overleven”. Hier enkele tips vaan een loopbaancoach. Zorg dat je op het afgesproken uur aankomt anders geeft dit al direct een negatieve indruk aan je werkgever en je nieuwe collega’s. Vertrek daarom zeker op tijd, want je weet nooit dat je in een file terecht komt of om een andere reden vertraging oploopt.
Zorg ervoor dat je keurig gekleed bent en er verzorgd uit ziet. Na een paar dagen zal je wel weten wat de standaardkledij is op je nieuwe werkplaats.  Gedraag je sociaal en kom met de glimlach naar je werk. Stel je voor aan de anderen en probeer ook al de namen van uw collega’s te kennen. Je moet je zeker niet schuldig voelen omdat je de plaats van een ontslagen of zieke collega hebt ingenomen.
Probeer al direct flexibel te zijn en pas je aan, aan de nieuwe omgeving. Gebruik de middagpauze om even op adem te komen. Raak niet in paniek als een opdracht je te moeilijk lijkt. Je collega’s zullen het appreciëren dat je hen om hulp vraagt. Met deze tips zul je zeker je eerste werkdag goed beginnen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.