Tegelzetten: zelf doen of uitbesteden?

U wilt uw badkamer, keuken of toilet (opnieuw) betegelen en u heeft al mooie tegels gevonden. Schakelt u iemand in om de tegels te plaatsen of bent u een echte doe-het-zelver en voert u deze klus zelf uit? Voor iemand zonder ervaring is het verstandig de klus uit te besteden aan een tegelzetter. Heeft u al enige ervaring? Dan is dit een geschikte klus om zelf uit te voeren.

Goede voorbereiding voor het plaatsen van uw tegels

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom gebruik van onderstaande tips en voorkom hiermee onnodige problemen.

Zorg voor voldoende tegels
Meet het oppervlak waar de tegels geplaatst moeten worden nauwkeurig op en bereken het aantal tegels. Tel hier ongeveer 15% bij op, dit in verband met breuk- en snijverlies.

Wat heeft een tegelzetter nodig?
Zorg ervoor dat u de volgende gereedschappen bij de hand heeft: rolmaat, tegelsnijder, waterpas, stellatten, draadzaag, tegeltang, punthamertje, lijmkam en een harde spons.

Goede voorbereiding
Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon en droog is. Een handig schoonmaakmiddel is ammoniak. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond vetvrij wordt. Repareer eventuele scheuren en gaten met een vulmiddel. Is de ondergrond een oude tegellaag? Gebruik dan speciale pastalijm en laat de nieuwe voegen op een andere plaats komen dan de oude.

Tegelzetten is een nauwkeurige klus, waarbij enige ervaring is vereist. Met deze tips bent u goed voorbereid op het echte werk. Wilt u toch hulp of advies? Vraag dan een tegelzetter om hulp; door de ervaring en kennis weet hij iedere tegelklus vakkundig uit te voeren.

Bron: Tegelzetter Expres

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.