Team building is een must!

In een bedrijf of organisatie is niets zo belangrijk als de vlotte samenwerking binnen je team. Het is dus belangrijk dat je de samenhorigheid van je werknemers gaat versterken en dit kan door middel van teambuilding.

Wat is teambuilding

Ik kan me voorstellen dat iedereen het begrip ‘teambuilding’ wel al eens heeft horen vallen, maar wat is het nu precies. Teambuilding betekent letterlijk het bouwen van een team. Dit doe je door activiteiten te organiseren waar begrippen als vertrouwen en samenwerking centraal staan. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn: sportactiviteiten, een quiz, een queeste of een uitstap naar een interessante plek. Al deze activiteiten zullen een band vormen tussen de deelnemende personen, de delen namelijk een leuke herinnering.

Voordelen van teambuilding

Teambuilding wordt de laatste jaren steeds meer georganiseerd in het bedrijfsleven, net omdat de voordelen van teambuilding in deze atmosfeer zo belangrijk zijn. De voordelen van teambuilding omvat niet alleen de aangename ervaring, maar ook het wederzijds vertrouwen, de samenhorigheid en de verbeterde communicatievaardigheden. Kortom: Teambuilding resulteert in een sterker team dat voor meer productiviteit op de werkvloer zal zorgen.

De aard van de teambuilding bepaald voor een groot deel het succes binnen een team. Bestaat je team uit avontuurlijke mensen dan zal een sportieve uitstap naar de Ardennen vruchten afwerken. Een team met wat rustigere mensen of werknemers op leeftijd zullen wellicht meer te vinden zijn voor teambuilding in West-Vlaanderen, een rustige uitstap doorheen Brugge bijvoorbeeld.

Doel van teambuilding

Of het nu een teambuilding uitstap is of een sportkamp in West-Vlaanderen, alle teambuilding activiteiten streven dezelfde doelen na. Het doel van de activiteiten is om de deelnemers te leren hoe ze stuk voor stuk een bijdrage kunnen leveren tot een eindresultaat.

De twee belangrijkste doelen doorheen de teambuilding activiteiten zijn over het algemeen het verhogen van de motivatie en de productiviteit. Een groep werknemers kan verstrikt raken in de dagelijkse sfeer van de werkvloer. Door deze mensen uit hun vertrouwde omgeving te halen kunnen de banden versterkt en verbetert worden zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan en de effectiviteit kan bloeien.

Met teambuilding kan je voordelen bekomen zoals:
– Verbetering van sfeer op de werkvloer
– Ontwikkeling van leiderscapaciteiten.
– Een betere uitlijning van de gezamenlijke doelen.
– Verbetering van de courante processen en procedures.
– Een verhoging van de productiviteit.
– Een goede identificatie van de sterke en zwakke punten van het team.
– Een verhoging van het probleemoplossend denken binnen een team.
– Een stijging van de mogelijkheden binnen het team.

Je ziet maar dat een dagje teambuilding heel wat voordelen kan opleveren voor jezelf, je collega’s en de organisatie.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.