Supermarkten zetten zonnepanelen in de bonus

Naast melk en pindakaas kunnen nu ook zonnepanelen en woningisolatie de boodschappentas in. Drie supermarkten in Haarlemmermeer startten de actie.
De actie ‘Winst uit je woning’ is een makkelijke oplossing voor een te hoge energierekening. Drie grote supermarkten – twee Albert Heijns en een COOP – in Haarlemmermeer bieden vanaf dit weekend een ‘Voordeelmenu’ aan. Het ‘Voordeelmenu’ is onderdeel van de actie ‘Winst uit je woning’ dat inwoners van de Haarlemmermeer wil stimuleren tot de aanschaf van zonnepanelen en het nemen van isolatiemaatregelen.

Tot 20% besparen op zonnepanelen

Complete sets zonnepanelen met een maximaal vermogen van 600 Watt worden aangeboden vanaf 940 euro. Dat is 5 tot 20 procent goedkoper dan bij andere zonnepaneelaanbieders. Daarnaast is er voor woningisolatie een ‘groepsdeal’: hoe meer isolatiemaatregelen in Haarlemmermeer worden afgenomen, des te lager de prijs voor iedereen. De startkorting voor isolatiemaatregelen is 10 procent. Deze loopt stapsgewijs op en bij 150 inschrijvingen, krijgt iedere afnemer 25 procent korting.

Spouwmuurisolatie

Met name bewoners van woningen van vóór 1976 betalen door de matige isolatie een onnodig hoge energierekening. Spouwmuurisolatie levert jaarlijks al gauw 250 euro energielastenverlaging op. Bewoners met een woning van vóór 1976 kunnen zich inschrijven voor een gratis en vrijblijvend isolatieadvies.

Vergroten van het bereik

De actie is een uitbreiding van een veel kleinschaligere actie in slechts één wijk. “We begonnen met een heel intensieve promotieactie in Hoofddorp Oost,” legt projectleider Lieven Andringa uit. “We hebben elke woningeigenaar benadert en merkten dat het heel moeilijk is om een groot percentage van een wijk te pakken te krijgen. We hebben 450 woningeigenaren gesproken.”

Uiteindelijk heeft door de actie 6 procent van de inwoners geïnvesteerd in zonne-energie en isolatiemaatregelen. “Het is een mooi getal, omdat je om een grote investering vraagt. Maar onze communicatie-investering was zo hoog dat je toch een hoger percentage wil. Om een hoger bereik te creëren moesten we een ander kanaal gebruiken: de supermarkt”.

“Door de actie in twee grote Albert Heijn filialen en de COOP te promoten bereiken we in één week wel 60.000 klanten. Hoeveel procent van die klanten uiteindelijk gaat investeren is nog de vraag, maar we verwachten natuurlijk een stuk meer dan toen we een bereik van 450 hadden.”

Geen winstoogmerk

De promotieactie is zonder winstoogmerk opgezet door het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Agentschap NL. Met deze actie wil Natuur en Milieu zoveel mogelijk mensen bewust maken van de financiële voordelen die energiebesparing zoals spouwmuurisolatie en zonnepanelen bieden. Het ‘Voordeelmenu’ is een kant-en-klaarpakket en biedt een makkelijke weg naar een lagere energierekening.

Zaterdag 10 november om 10:30 uur neemt wethouder Nederstigt het eerste ‘Voordeelmenu’ in ontvangst bij Albert Heijn XL in Hoofddorp. Bewoners van de Haarlemmermeer kunnen zich voor deze actie uiterlijk tot het einde van dit jaar inschrijven via www.winstuitjewoning.nl. Natuur en Milieu stelt de actie ook beschikbaar voor andere gemeenten.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij, Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.