Start getting in shape

10 tips om er zo uit te zien van de zomer

10 tips om er zo uit te zien van de zomer

Deze zomer als een ware nimf over het strand paraderen ? Met de voorbereidingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Vooral als je zo nu en dan een break neemt.

1: Zet een fitnessdoel
Neem de tijd om je doel te bereiken. Je missie is de motivatie die je zal helpen om door te zetten op dagen waarop je snakt naar bankhangen. Zorg ervoor dat je ook kleine doelen voor jezelf stelt, zoals 15 sit-ups doen. Beloon jezelf als je die hebt bereikt. En natuurlijk niet met koolhydraten !

2: Sport samen
Je slaat minder snel een workout over als je weet dat er iemand op je staat te wachten. Zoek iemand uit die een aanstekelijke ‘je kan het’ instelling heeft en die dezelfde lifestyle omarmt. Een beetje competitie kan geen kwaad.

3. Pump it
Met cardio alleen red je het niet. Je hoeft heus geen rambo te worden, maar je moet wel op minstens twee dagen met gewichten in de weer. Je zult blij zijn dat je het hebt geprobeerd. Ook leuk: spieren helpen om meer calorieën te verbranden.

4. Maak een workoutplan
Drie keer per week een 30 minuten workout, op specifieke tijden werkt. Je sportprogramma moet net zo belangrijk zijn als elke andere afspraak die je hebt. Varieer in routines om ervoor te zorgen dat de workouts niet gaan vervelen.

5. Eet goed
Zorg ervoor dat je het beste tot je neemt als brandstof voor je lichaam, inclusief vers biologisch fruit en groenten, magere eiwitten en gezonde vetten. En drink tenminste 6 glazen water per dag om je hard werkende lichaam goed te hydrateren.

6. Houd zout op afstand
Water drinken is geweldig, maar niet om te compenseren met te veel zout eten. Veel zout in je lichaam houdt water vast, waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Voeg zo min mogelijk zout aan je eten en zie de kilo’s slinken. Je zult je direct ook gezonder voelen.

7. Doe een reality check
Wees eerlijk tegen jezelf over hoe fit je nu eigenlijk bent. In vorm komen heeft tijd nodig en een realistisch zelfperspectief. Sommige beginnende sporters zijn veel te ambitieus en starten met een workoutplan dat te zwaar is voor hun lichaam. Rustig aan. Houd je focus op waar je nu bent en de vooruitgang die je al hebt gemaakt.

8. Schrijf het op
Een eetdagboek bijhouden lijkt misschien wat obsessief, maar het is de beste manier om inzicht te krijgen in wat je hebt gegeten. Het bijhouden van elk stukje dat je in je mond stopt, zorgt ervoor dat je  makkelijker je eetgewoontes aanpast.

9. Aan de bal
Oefeningen op een fitnessbal geven je buik- en bilspieren waar je u tegen zegt. Bovendien ben je je op die manier weer bewust van je houding. De mogelijkheden zijn heel divers. Vraag om uitleg bij het fitnesscentrum, dan kun je daarna ook thuis aan de slag.

10. Cool down
Eindig je workout met vijftien minuten lopen of stretchen. Nu je spieren warm zijn, is afkoelen ook belangrijk. Spieren willen ook graag gestretcht worden als ze warm zijn, dus bij weinig tijd: Stretch liever na je workout dan ervoor.

Dit bericht is je aangeboden door Topdieet en Shapecare

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.