Split airco, wat is dat?

Een airconditioning toestel kan je aankopen in verschillende soorten. Eén van die soorten is de split airco maar, wat is dat nu precies?

Split airco

Een split airco is een airconditioning systeem dat bestaat uit twee delen, een binnen- en een buitendeel. Het buitendeel maakt het meeste lawaai en bestaat uit een motor en een ventilator die de lucht toevoert. De buitenunit wordt meestal bevestigd aan de buitenmuur, platdak of aan het balkon. Maar in principe is het mogelijk om de buitenunit overal te plaatsen mits voldoende ondersteuning.  Het deel dat zich binnen bevindt verspreid de gekoelde lucht en wordt meestal verwerkt in of aan het plafond. Doordat het lawaaierige gedeelte zich buiten bevindt ondervind je met een split airco binnen zo goed als geen geluidshinder.
De twee delen zijn met elkaar verbonden door middel van een flexibele koperen leiding voor het koelmiddel en een kabel voor de aansturing. Het systeem waarmee het condenswater wordt verspreid kan verschillen. Kijk dus goed na of het condenswater op een afvoer dient aangesloten te worden of door een pomp moet worden afgevoerd.

Verschillende airco split systemen

Een split airco ontpopt zich in verschillende versies. Elke versie heeft zijn eigen set eigenschappen die voldoen aan verschillende behoeften en verschillende airconditioning prijzen.

1. Single-split airco
Met een single split airco heb je slecht twee onderdelen, de binnen- en de buitenunit. De binnenunit kan je laten omvormen tot verschillende uitvoeringen, het vloermodel, het plafondmodel en de cassettes.

2. Multi-split airco
Een multi-split airco bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Er zijn al multi-split systemen op de markt die over 8 binnenunits beschikken. Hierdoor kan u meerdere ruimtes verkoelen met slechts één buitenunit. Naast de multi-split airco heeft u ook de optie om voor een DVM/VRV of VRF-toestel te kiezen. Dit zijn verschillende benamingen voor eenzelfde systeem waarmee u op een spaarzame, milieuvriendelijke manier uw kantoor of woning kan koelen of verwarmen.

3. Een totaalsysteem voor luchtbehandeling
De grote broer van de multi-split aircotoestellen is het totaalsysteem voor luchtbehandeling. Een totaalsysteem werkt met een energiezuinige kanaalunit met luchtroosters. Dit airco systeem is uitgerust met een professionele luchtbehandelingskast met gelijkstroommotor, een kanalensysteem en luchtroosters. Dit totaalsysteem is ideaal voor het verkoelen van grote ruimtes en kantoorgebouwen. Bovendien kan je mits de integratie van een elektronische filter tot 99% van alle onzuiverheden, zoals pollen, bacteriën en huisstofmijten, uit de lucht verwijderen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.