Spataderen laseren

Wanneer je vroeger je spataderen wilde laten verwijderen, was dat een hele klus. Vaak ging er een operatie aan vooraf die na afloop ook allerlei klachten met zich mee kon brengen. In de tijd waarin we nu leven kan dit veel gemakkelijker. Er is een methode ontwikkelt om spataderen te laten laseren waardoor deze zullen verdwijnen.

De spatader
Wanneer de kleppen van de aderen niet meer goed functioneren ontstaat er spataders. Bij gewone aderen, stroomt het bloed door de aders naar het hart, maar bij spataderen moet het bloed de tegengestelde richting op. Wanneer de spataderen niet meer goed werken kunnen er ophopingen ontstaan, hierdoor kan de spatader uitzetten waardoor de aders zichtbaar worden op de benen. Veel symptomen van de niet goed werkende kleppen in de slagaders zijn:
– Dikke benen
– Dikke enkels
– Onrustige benen
– Pijn in de benen
– Zwaar en vermoeid gevoel in de benen

Behandeling laser
Bij een spatader behandeling zal de behandelende arts eerst de aderen moeten vinden. Deze handeling wordt getroffen door de slagaderpati├źnt een tijdje te laten staan waardoor de aderen zich goed kunnen vullen. Tijdens deze handeling wordt er met een echo gekeken naar de hoofdspatader. Door de echo kan de arts zien waar de opgezwollen aderen plaatsvinden. Ze doen deze handeling om precies te weten waar de spataders niet meer goed werken. Na deze handeling wordt je plaatselijk verdoofd worden en naar een operatiekamer begeleid worden.

Elke spataderoperatie zal uit twee onderdelen bestaan. Bij spataderen behandelen is dit belangrijk. Ze zullen namelijk eerst de hoofdspatader dicht laseren en als volgens de zijtakken van de aderen uittrekken.

In het begin van de operatie wordt het gedane been opgesneden met een opening van 1 mm. Hierna wordt de spatader deels uit het been gehaald en verwijdert. Naar deze verwijdering is de hoofdspatader aan de beurt. Deze zal niet verwijderd worden maar deels worden weggebrand. Dit kan geen kwaad voor de rest van de hoofdspatader en zal de bloedsomloop niet belemmeren. Daarnaast duurt de spataderbehandeling gemiddeld 1,5 uur.

Na de behandeling is het noodzakelijk om nog enkele weken steunkousen te dragen. Naast de steunkousen zal er nog eenmalig een controle plaatsvinden om te controleren of de laserbehandeling baat heeft gehad.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.