Six pack: Neem dan deze voedingsmiddelen

Voor een six pack is goede voeding essentieel

Als je deze zomer wil uitpakken met een six pack, dan kun je maar beter nu al beginnen.
Dit krijg je echter niet alleen door te sporten, met de juiste voeding kun je ervoor zorgen dat je sneller een sixpack krijgt. Je houdt je best aan een dieet dat de vetverbranding versnelt.

De belangrijkste maaltijd is die na het sporten. Veel mensen maken de fout deze net over te slaan, omdat ze denken dat ze dan lichaamsvet zullen verbranden. Maar de voeding die je opneemt na het sporten verhoogt het metabolisme, waardoor dit meteen naar de spierweefsels gaat. Probeer dus wat calorieën op te nemen meteen na het sporten, dit hou je gedurende de rest van de dag lager.

Proteïnes
Zorg ervoor dat je genoeg proteïnes bij elke maaltijd of snack opneemt. Als je ook wil afvallen, concentreer je dan op magere proteïnes als kip, vis en eiwitten en magere stukken rood vlees.

Koolhydraten
Schrijf koolhydraatrijke voeding als brood, pasta en rijst niet volledig af, veel diëten zeggen namelijk dat deze voedingsgroep een dikmaker is. Maar als je dit doet, dan daalt je metabolisme, waardoor het moeilijk wordt om af te vallen. Zorg er daarom voor dat je minstens een dag per week veel koolhydraten opneemt zodat je metabolisme versnelt. Op de dagen dat je veel sport, mag je wat extra van deze voedingsgroep opnemen.

Visolie
Als je stevige buikspieren wil, dan kun je je vetopname maar beter zo veel mogelijk beperken. Met negen calorieën per gram, bevatten ze er twee keer zoveel als proteïnes en koolhydraten. Maar je hebt wel visolie nodig. Dit verbetert namelijk je gevoeligheid voor insuline, dus wanneer je toch beslist koolhydraten op te nemen, kan je lichaam deze beter verwerken en is het risico kleiner dat deze in lichaamsvet omgezet worden. Probeer drie tot zes gram visolie in supplementen op te nemen, tenzij je die dag vette vis eet. Zalm en makreel zijn goede bronnen van vetzuren, dit zijn dus de types waar je je op moet concentreren.

Zout
Zorg dat je je zoutopname beperkt. Het speelt geen rol bij lichaamsvet, maar bepaalt wel hoe je er uitziet, want het maakt dat je water ophoudt, wat je dikker doet lijken. Hoe minder lichaamsvet je hebt, hoe meer impact een hoge zoutopname gaat hebben.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.