Prikkelbare Darm Syndroom

Het hebben van darmklachten is enorm vervelend. Darmklachten is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende klachten rondom de darmen. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om diarree, een opgezette buik maar ook van winderigheid. Iedereen heeft wel eens te maken met darmklachten.

Darmen
De darmen zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam en hebben diverse belangrijke functies. Zo wordt het voedsel dat we eten door de darmen verteerd, worden afvalstoffen verwerkt, en worden voedingsstoffen opgenomen. Al met al, de darmen hebben belangrijke functies die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam. Je kunt je dus wel voorstellen dat het enorm vervelend is als je last hebt van darmklachten. Het kan gaan om winderigheid, een opgezette en opgeblazen buik, maar ook om bijvoorbeeld diarree. Uit onderzoek is echter gebleken dat een groot deel van de Nederlandse bevolking wel eens last heeft van darmklachten, het gaat om ruim 1 op de 10 Nederlanders.

PDS
PDS Syndroom, ook wel Prikkelbare Darm Syndroom, is een bekende term in de medische wereld wat betreft de darmen. Het is namelijk een van de meest voorkomende darmklachten. Dit syndroom bevind zich in de dikke darm nadat er een ophoping is ontstaan. De belangrijkste symptomen van dit syndroom zijn diarree en winderigheid.

Veel mensen schamen zich wanneer ze last hebben van darmklachten. Voornamelijk wanneer ze last hebben van diarree en winderigheid. Dit is natuurlijk ook erg vervelend en kan erg onhandig zijn wanneer je op stap bent. Vaak heb je geen controle meer over wat er met je lichaam gebeurd.

Een andere bekende ziekte die met de darmen heeft te maken is de ziekte van Crohn. Ook hier hebben helaas (te)veel mensen last van. Dit is een ziekte waarbij de darmen chronisch ontstoken zijn.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.