Planning en programma Troonswisseling Amsterdam 30 april

Hoe ziet de planning en het programma eruit voor de Troonswisseling in op Amsterdam 30 april

Op 28 januari 2013 jongstleden heeft Beatrix gezegd afstand te doen van haar troon. Het is tijd voor haar zoon: kroonprins Willem-Alexander.  De troonswisseling en de inhuldiging van Willem-Alexander zal plaatsvinden op De Dam en in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Kortgeleden is meer duidelijk geworden over de festiviteiten rond de troonswisseling in Amsterdam.Een simpel en kort overzicht over de troonswisseling (Kroning) van onze toekomstige Koning Willem Alexander vindt u hier: programma en planning troonswisseling in Amsterdam.

Het programma van de Troonswisseling in hoofdlijnen

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft meer informatie gegeven over de festiviteiten rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april in de hoofdstad Amsterdam.

Eerst zal Beatrix afscheid doen van de troon in het Koninklijke paleis. Kort daarna spreken ze het publiek to vanaf het bordes. Na de toespraak komen de jonge dames ook naar voren.

Kort hierna wordt de nieuwe koning in spé beedigd en ingehuldigd in de nieuwe Kerk. De kroning van onze nieuwe koning.

  • Dat gebeurt in bijzijn van de 2e kamer.

Voorts is er een receptie met de autoriteiten en de leden van de Staten-Generaal in het paleis. Daarna begint een mooie koningsvaart en botenparade in Amsterdam.

Programma troonswisseling in Amsterdam

Programma troonswisseling in Amsterdam

Koningsnacht? op een aantal plekken in de stad gaat het feest langer door. Bij EYE en bij Kop Java wordt een speciaal programma opgezet met de thema’s sport, muziek, kunst en jeugd. Op het Museumplein is er ‘s avonds een Koningsbal.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.