Pirelli werkt samen met Nick Heidfeld

De racewereld werkt al een geruime tijd samen met zijn racers. Pirelli is hier geen uitzondering op de regel. Sinds kort werkt Pirelli nauw samen met de befaamde autoracer Nick Lars Heidfeld. Zowel Nick als Pirelli hebben al ettelijke jaren ervaring als het op autoracen aankomt. Door hun krachten te bundelen hopen ze de ultieme raceband te ontwikkelen.

Bandenkennis Pirelli

Pirelli heeft al meer dan 100 jaar ervaring al het op bandentechnologie en bandenveiligheid aankomt. De autobanden van Pirelli staan gekend om hun duurzaamheid, comfort, veiligheid en voor de aandacht voor het milieu in zijn producten.

Achter elke Pirelli band schuilt niet alleen de drang om top prestaties neer te leggen, maar ook jaren van test en ontwikkeling om het ultieme weggevoel te creëren. Pirelli banden maken het de bestuurder mogelijk om te communiceren met de weg om zo de prestaties van je wagen beter te begrijpen en in de hand te houden.
Pirelli wil dankzij de samenwerking met Nick Heidfeld de communicatie tussen de prestatie en de banden nog versterken om ervoor te zorgen dat jij als Pirelli gebruiker nog meer voordelen kan ondervinden.

Samenwerking met Nick Heidfeld

De samenwerking is ontstaan tussen Nick en Pirelli is ontstaan omdat de vraag rees om een betere raceband op de markt te brengen die nauw aansluit aan de behoeften van verschillende raceteams. Nick zal zich de komende maanden intensief inzetten om de banden te testen en te optimaliseren naar de race conventies.

De vraag blijft echter wel of Heidfeld effectief in staat zal zijn om een voordeel te behalen op zijn concurrenten . Nick is in ieder geval overtuigd van wel. Het wordt dus afwachten op de Duitse daadwerkelijk mooie resultaten kan neerzetten met de nieuwe raceband.

Bedenkingen

De meningen over de nieuwe raceband zijn verdeeld in het racecircuit. Verschillende teams zijn het niet eens dat een band die ontwikkeld is naar de racestijl van één coureur zal aansluiten bij de stijl van andere teams.
Bovendien zal de rubber kwaliteit van de band altijd afhangen van het land van productie. Ook de duurzaamheid zal dus niet gelijk blijven.

Volgens Nick en Pirelli zou de band zich kunnen aanpassen bij elke rijstijl dankzij het veelzijdige karakter van de band. De levensduur zou zal inderdaad afhangen van de rubberkwaliteit waaruit de band vervaardigd is, maar de band zou hoe dan ook langer meegaan dan zijn tegenstanders.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.