Particulier een auto verkopen is steeds gevaarlijker

Mensen opteren er vaak voor om hun auto particulier te verkopen omdat zij denken zo meer geld te kunnen krijgen van de verkoop.Toch komen er steeds meer verontrustende krantenberichten die aantonen dat een auto particulier verkopen niet zo veilig is als men wel zou denken.

 

Het gevaar om een auto te verkopen situeert zich op twee vlakken. Enerzijds is er het gevaar om de auto kwijt te geraken, anderzijds richten criminelen zich ook vaak op het geld dat tijdens de transactie gebruikt wordt.

 

De gevaren van een occasion verkopen via een zoekertje

 

Als men een auto te koop stelt op een auto verkoop site, dan is het helemaal niet abnormaal dat er een afspraak gemaakt wordt om die auto te komen bekijken. Dit weten ook mensen met malafide bedoelingen. Ze zeggen wel “ik wil een nieuwe auto kopen” en vragen vervolgens informatie omtrent je voertuig. Daarna komen ze het voertuig bekijken en proberen zij er mee vandoor te gaan zonder te betalen. Dit gebeurt vaak tijdens de proefrit, maar meer en meer wordt ook geweld gebruikt om je auto te ontfutselen. De zogezegde koper zet zich eventjes achter het stuur, vraagt jou de sleutels om de auto te starten, en eens de auto draait, is men er mee vandoor. Om die reden wordt aangeraden om de sleutel nooit aan de eventuele auto opkoper te geven als je zelf niet in de wagen zit.

 

Een auto verkopen onder particulieren

 

Wat ook meer en meer gebeurt, is dat criminelen in de gaten houden waar een auto verkocht wordt. Een auto verkoop deal tussen particulieren wordt doorgaans met contant geld geregeld. Als de boeven weten wanneer je auto verkocht is, slaan zij toe en gaan zij er met het geld vandoor. Geef daarom nooit onnodige informatie over de verkoop via de telefoon. Een veel gebruikte truc is dat men via de telefoon vraagt of de auto die je aanbiedt nog beschikbaar is. Stel dat je zegt dat hij reeds verkocht is, dan wordt vaak gevraagd of de auto aankoper de auto al mee heeft. Op dat moment probeert men de datum van de transactie te ontfutselen. Vaak gebruikt men hierbij de smoes om toch eventjes naar de auto te komen kijken want men zal meer bieden dan wat de eerste koper gegeven heeft. Laat je hier niet aan vangen, want op die manier kent men de datum waarop er heel wat contant geld in je huis aanwezig zal zijn.

 

Veilig uw wagen verkopen zonder angst voor malafide handelaars

 

Omwille van die malafide praktijken kiezen steeds meer mensen om veilig hun auto te verkopen via de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Deze manier is niet alleen veilig, maar ook nog snel en super gemakkelijk voor jou.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.