Overlast door een steenmarter

De steenmarter kan voor veel overlast zorgen. Zelfs slapeloze nachten bij sommige mensen als het gaat om geluidsoverlast. Dit komt vooral door jonge steenmarters die spelen en veel geluid maken. Daarom is het belangrijk dat ze snel worden bestreden, dit zorgt ervoor dat je er minder last van hebt en een goede nachtrust hebt.

Doordat jonge steenmarters veel met elkaar rennen en spelen zijn ze altijd in beweging. Ook in een huis, daarom is het lastig als je ze hoort maar niet kunt binden. Je slaaprust kan hierdoor flink achteruit gaan. Vooral omdat het je doet denken aan een dief.

Zo hoorde mijn neef bijvoorbeeld is een keer rare geluiden in zijn zolder, hij slaapt zelf op de 2e verdieping. In eerste instantie dacht hij dat het normale geluiden waren van de wasmachine, droger of de CV. Omdat hij alleen thuis was, durfde hij ook niet zomaar te kijken. Vervolgens stopte het voor een tijdje en daarna hoorde hij weer flink gerommel. Dus hij besloot de politie te bellen, te politie arriveerde in geen 5 minuten. Hij vertelde de politie dat hij rare geluiden hoorde in zijn zolder. Toen politie met 2 man naar boven was gerend met wapens, bleek het een steenmarter te zijn.

Vervolgens lieten ze de steenmarter daar eerst voor de nacht, omdat ze natuurlijk niet in de nacht een specialist kunnen bellen. Dust moest mijn neef een nacht lang aanhoren wat voor geluiden de steenmarter maakte, overigens had hij maar 2 uurtjes kunnen slapen. De volgende dag werd de specialist gebeld en had hij de steenmarter gevangen, het bleek dat de steenmarter er al een enige tijd zat.

Naast dat de steenmarter werd gevangen, werd er ook een nest gedetecteerd. Dit betekent natuurlijk dat er kleintjes zijn. Deze bevonden zich niet in het nest, deze waren natuurlijk nieuwsgierig geraakt en zijn speels weggelopen. De kleintjes bevonden zich onder een bank en een paar in een kast. Ook deze werden binnen enkele uren veilig verwijderd.

De steenmarters lieten een hoop ellende achter. Ze lieten bijvoorbeeld hun poep en urine achter, dit was een grote klus om te bestrijden. Ten eerst moest alles weg worden gehaald, wasmachine, droger etc. Zodat ze alles goed schoon konden maken, en het stonk daardoor ook heel erg. Naast hun ontlastingen hebben ze ook dode ratten en muizen achter gelaten. Dit zorgde ervoor dat er veel bromvliegen te vinden waren. Uiteindelijk is alles opgeruimd en hebben ze ervoor gezorgd dat ze een sensor in huis hebben. Na het aanschaffen van de sensor hebben ze nooit meer last gehad.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.