Oranje Vermogensmanagement BV over slimme investeringen

Hoe kan ik geld verdienen met slimme investeringen
1
Verdeel uw vermogen in korte-termijn en lange-termijn investeringen. Met korte termijn investeringen verwacht je de liquide middelen weer nodig te hebben binnen vijf jaar, terwijl de lange termijn investeringen liquide middelen zijn om gedurende vijf jaar of langer te kunnen investeren. De beurs kan op de korte termijn zeer volatiel zijn, en het laatste wat je wilt is beleggingen aan de onderkant van een bearmarkt moet verkopen.
2
Gebruik veilige investeringen voor de korte termijn liquide middelen in uw portefeuille. Deze investeringen omvatten bv spaardeposito’s, obligatiefondsen met alleen overheden als debiteur. Kijk goed rond bij de lokale banken en bij Internet banken op zo het beste tarief op uw deposito te krijgen.
3
Zoek een aantal low-cost ETF,s en vraag hoe ze werken aan uw vermogensmanager.
De meest eenvoudige ETF’s zijn transparante producten. Met deze ETF’s wordt de onderliggende index één op één gevolgd.. Een voorbeeld hiervan is een AEX tracker, die de AEX volgt door exact dezelfde aandelen, in dezelfde verhouding, op te nemen als de AEX index. Om deze reden is deze soort ETF ook transparant. Een ETF-belegger kan namelijk altijd zien hoe zijn ETF is samengesteld.
4
Indien u een beleggingsfonds prefereert lees dan zorgvuldig elke prospectus en vergelijk de kosten in verband met het beleggingsfonds.
5
Het regelen van een automatische maandelijkse overschrijving van uw bankrekening naar het beleggingsfonds dat u kiest voor uw lange termijn investering. Hierdoor koopt u over een langere termijn een gemiddelde van de waarde van het fonds, met deze aanpak worden ook de emoties uit het kopen van de beleggingen gehaald.
6
Goed bijhouden hoe uw beleggingen het doen, maar niet geobsedeerd raken door eventuele slechte resultaten op de korte termijn. De beurs is een lange-termijn investering, en het focussen op de korte termijn schommelingen kan ertoe leiden dat u in paniek raakt met alle gevolgen van dien.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.