Oranje Vermogensmanagement BV over Converteerbare Obligaties

Oranje Vermogensmanagement BV over Converteerbare Obligaties

Converteerbare obligaties kunnen door de eigenaar worden omgezet in een vooraf vastgesteld aantal aandelen. Deze keuzemogelijkheid noemt men de conversieoptie.
Indien de koers van het aandeel van de uitgevende onderneming stijgt, wordt de mogelijkheid tot omzetting/conversie in aandelen pas interessant voor de obligatiehouder.
De prijs van de converteerbare obligatie is, naast rentestand en rating van de onderneming, is ook de koers van het aandeel van de onderneming en de factoren die ook bij de waardering van opties een rol spelen (zoals volatiliteit, dividend, looptijd) spelen een rol in de prijsvorming.
Indien de aandelen niet voldoende in waarde zijn gestegen dan wordt de hoofdsom, zoals bij een normale obligatie, afgelost, en weer bij uw vermogen opgetelt. Door deze keuzemogelijkheid zullen beleggers in converteerbare obligaties genoegen moeten nemen met een lagere vergoeding in rentepercentage.

Bij het beleggen van een deel van uw vermogen in deze obligaties is het belangrijk om informatie in te winnen bij uw vermogensmanager.

Dit bericht is geplaatst in Financien met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.