Open source vs. kant en klare webshops

Wanneer u plannen heeft om een webshop te gaan openen zijn er vele facetten waarmee u rekening moet houden. Allereerst zal u een platform moeten hebben om de webwinkel op te bouwen: deze kunt u inrichten door middel van een open-source pakket of kant en klare software – wat zijn de voor- en nadelen?

Een webwinkel starten doe je niet zomaar – er komen vele vragen op waar u een antwoord op zal moeten gaan geven. Afgezien van het assortiment dat u wilt gaan aanbieden en de leverancier die dit voor u gaat leveren, is het van belang om een platform te kiezen waarop de webshop gaat draaien. De meest gekozen opties daarbij zijn open-source en een kant en klaar pakket.

Open source

Open source software zoals Opencart en magento wordt dikwijls gebruikt om een webshop te beginnen. Alhoewel dit een prima optie is, is dit voor beginners vaak een groot karwei waar teveel haken en ogen aan zitten. Zo zal u moeten beschikken over de nodige technische kennis om onderdelen zoals betalen aan de gang te krijgen.

Kant en klaar

Het voordeel van kant en klare webshop software is dat u bijna geen technische kennis hoeft te hebben. Zo zijn alle betaalmethoden standaard al aanwezig en kunt u door middel van de standaard templates gemakkelijk een webshop inrichten naar uw eigen smaak.

Bij deze variant betaalt u een kelin bedrag per maand, waarvoor dit soort technische handelingen u uit handen wordt genomen – met een gratis startperiode kunt u gemakkelijk bepalen of dit de juiste keuze voor u is.

Over Webshopbeginnen

Webshopbeginnen behoort met ruim 1500 webwinkels tot de topaanbieders op vlak van webshops. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.