Open source of een kant-en-klare webshop?

Het willen starten van een webwinkel is 1 ding: het daadwerkelijk doen is weer iets anders. Het is namelijk zo dat er veel onderdelen bij komen kijken – de een ingewikkelder dan de andere. Een lastige vraag is vaak welke software je gaat gebruiken om de webwinkel op te laten draaien.

Ga je een webshop starten? Het platform waarop je de webshop gaat bouwen is een beslissing die iedere startende webwinkelier zal moeten nemen; deze kun je inrichten door middel van een open-source pakket of kant en klare software – wat zijn de voor- en nadelen?

Open source

Open source software zoals Opencart en Magento wordt vaak ingezet om een webshop te starten. Alhoewel dit een prima oplossing is, is dit voor starters vaak een lastig karwei waar teveel haken en ogen aan zitten.

Zo is er een bepaalde technische vaardigheid vereist, bijvoorbeeld om de verschillende betaalmethoden te integreren. Ook andere toevoegingen vragen een kennis van de techniek zoals html of php.

Kant-en-klaar

Het voordeel van kant en klare webshop software is dat je bijna geen technische kennis hoeft te hebben.

Een voorbeeld is dat alle gewenste betaalmethoden met een druk op de knop kunnen worden toegevoegd. Daarnaast zijn ook de toevoegingen voor iedereen gemakkelijk bereikbaar – een webshop uitbreiden met nieuwe functies is nooit zo makkelijk geweest en is met een druk op de knop gerealiseerd.

Hierbij wordt een klein bedrag per maand gevraagd om de technische handelingen bij jou uit handen te nemen, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Met een gratis startperiode kun je gemakkelijk bepalen of dit de juiste keuze voor jou is.

Over Shoptrader
Shoptrader is opgericht in mei 2005 en behoort met ruim 1500 webwinkels tot de top van Nederland. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.