Op zoek naar baleinen voor uw overhemd? (plastic strips)

Bent u op zoek naar baleinen voor uw overhemd? Tegenwoordig bestaat er een uitgebreide keus met baleinen van staal, parelmoer, zilver, plastic/PVC en zelfs goud. Kiest u vooral altijd de juist baleinen voor uw overhemd.

Wat zijn baleinen voor uw overhemd?

Baleinen zijn dunne latjes voor in de kraag of boord van uw overhemd. Ze houden de boord lekker strak en vooral omhoog. Vroeger werden ze gemaakt van been maar tegenwoordig meestal van plastic, parelmoer of metaal. Het woord balein komt van het Latijnse baleana en het Griekse phallaina (beide betekenen walvis).

Tegenwoordig koopt u baleinen online

Overhemden hebben vaak plastic baleinen, vastgenaaid of los. Dat laatste is al iets chiquer. Verwisselbare baleinen zie je over het algemeen vaker bij stijlvolle overhemden en merkkleding. Summum zijn losse, dikke, parelmoeren baleinen.

Verwisselbare baleinen worden eens in de zoveel tijd vervangen. Dit houdt het overhemd scherp en vooral de kraag stijf en krachtig. Het is dan belangrijk dat je de juiste balein uitkiest die past bij de kraag en het overhemd. Parelmoer is sjiek, maar erg broos en teer. Vaker tegenwoordig worden mooie, krachtige en helder witte PVC exemplaren gebruikt.

Kies de balein die bij uw overhemd past

Baleinen zijn vooral stevig en doen het werk. Voor een juiste balein is de breedte en lengte (ook de vorm van de punt) belangrijk om een goede fit te krijgen. Een precies passende balein gaat langer meer, wordt minder snel verloren en zorgt vooral dat het overhemd of shirt volledig tot zijn recht komt.

Baleinen voor uw overhemd online kopen

Baleinen voor uw overhemd online kopen

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.